18 maart info ochtend op school De Pantarijn

Op 18 maart 2016 houdt OBS Pantarijn een informatiedag voor ouders die bewust op zoek zijn naar school die het beste bij hun zoon of dochter past.

OBS Pantarijn is een kleinschalige school met ca 160 leerlingen, waar de meesters en juffen niet alleen hun eigen leerlingen kennen, maar ook de kinderen uit de andere groepen. Het kind bezien vanuit zijn eigen behoeftes, oog hebben voor elkaar en verantwoordelijkheid durven nemen, vormen de kern.

De school hecht sterk aan talentontwikkeling. Zowel op taal- als rekengebied als op het gebied van expressieve vakken. Drie keer per jaar staat het onderwijs in het teken van Tijd voor Talent. En worden er diverse workshops gegeven van video’s maken, programmeren, techniek, dansen, koken tot sieraden maken.

Ook heeft de school het profiel Natuur en Milieu, waarin we kinderen bewust laten kijken naar de wereld om zich heen. Zo doen zij al drie jaar mee met het “litter less” programma en zijn zij supporter van Nederland schoon. Elk jaar staat “de dag van de duurzaamheid” hoog op de agenda. In 2015 kreeg de school zelfs bezoek van o.a. prinses Laurentien en Helga de Leur. Men combineren hun filosofie vanuit de Vreedzame school ook met dit profiel. Een voorbeeld daarvan is de Warme Truiendag. Leerlingen en leerkrachten trokken afgelopen februari een extra warme trui aan, zodat de kachel een graadje lager kon. Ook zamelden we met elkaar 102 warme truien in voor het goede doel.

Kinderen OBS Pantarijn

Voor leerlingen die niet voldoende hebben aan het reguliere basisonderwijs, is men dit schooljaar begonnen met een klas voor hoogbegaafde kinderen. Zij krijgen de stof compacter aangeboden en volgen onder meer lessen Spaans, Engels, Techniek en Filosofie. Er is ruim aandacht voor hun specifieke manier van denken.

Spreekt het concept van Pantarijn u aan, kom dan naar de informatieochtend op 18 maart om 9:00 uur of kijk op www.obspantarijn.nl.

1 gedachte over “18 maart info ochtend op school De Pantarijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].