Kom zaterdag helpen bij Kasteeltuin Nijevelt tijdens NLDoet

Ook Kasteeltuin Nijevelt doet mee aan NLdoet en wel op zaterdag 12 maart van 10:30 to 16:30. Op dit moment is er alleen een (enorme) moestuin en om het aanbod van fruit en de diversiteit van werkzaamheden uit te breiden wil men op deze dag kleinfruit, zoals bessen, bramen, frambozen en kruisbessen aanplanten. Uiteindelijk moet het een kleinfruit boomgaard worden met bijzonder bessen en andere vruchten. Tevens is het natuurlijk een mooie gelegenheid om de tuin te leren kennen.

Dit jaar is men officieel gestart met het project waarbij verschillende partijen, zoals St. de Wending, St. Abrona, Leger de Heils en bewoners actief zijn. De groentetuin is voor iedereen met en zonder groene vingers. De redactie van Regio Leidsche Rijn heeft vandaag een kijkje genomen en was verbaast over de omvang en de vrolijke en de hartelijke mensen die daar aan de slag waren.

Help met NLDoet op 12 maart 2016 bij Kasteeltuin Nijevelt
Klik voor vergroting

Nijevelt
Dat is de naam van het voormalig kasteel en sinds 1536 ridderhofstad dat gelegen was in de huidige Utrechtse wijk Vleuten-De Meern. Over de oudste bewoners van het kasteel is niet veel bekend. Het kasteel stond er in ieder geval al in 1288. In mei 1356 werd het kasteel belegerd. Na een belegering van zeven weken en een hardnekkige verdediging moest men zich op 22 mei overgeven, waarna het kasteel werd geplunderd en verbrand. Tijdens de Franse bezetting in 1672/73 raakte het in verval. In 1832 blijkt het verdwenen.

Het huidige kasteelterrein bestaat uit een tweetal eilandjes met muurresten, nu onderdeel van het De Milan Viscontipark in de wijk Veldhuizen. Kasteeltuin Nijevelt behoorde ooit tot het Kasteel, waarvan nog de twee eilanden resteren.

Kasteel Nijevelt
Tekening Kasteel Nijeveld van Roelant Roghman, 1646

Informatie
Wanneer: 12 maart van 10:30 tot 16:30
Locatie: Eind van de straat Haarlerberg, 3453 RG De Meern
Website: www.kasteeltuinnijevelt.nl
Facebook: facebook.kasteeltuinnijevelt.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].