Interview met America Perez van XCITE Zumba Dansclub

Om meer gevoel te krijgen bij wat er op de dansvloer bij XCITE Zumba Dansclub gebeurd, stelden wij een paar vragen aan drie Zumba Instructeurs van XCITE. Vorige week kon je het interview met Cinthya Poulina lezen. Deze week is het de beurt aan de temperamentvolle Zumba instructrice America Perez!

Waar kom je oorspronkelijk vandaan?
Ik kom uit Venezuela, maar ben alweer 13 jaar woonachtig in Nederland. Het weer vind ik minder aantrekkelijk, maar door de warmte van de heerlijke mensen hier voel ik me toch nog thuis.

Hoe lang geef je al Zumba les? Wanneer is jouw passie voor Zumba ontstaan?
Mijn passie voor Zumba is begonnen na de geboorte van mijn laatste kind (nu 9 jaar geleden) toen ik met een paar kilo’s was aangekomen. Ik heb mijn hele leven gesport en toen ik weer naar mijn sportschool terug ging, hoorde ik plotseling heerlijke muziek uit mijn land en ik wist eigenlijk niet dat er een workout was. Daarna heb ik een les gevolgd en het was meteen “Love at first sight” voor mij! Ik kan niet meer stoppen. Bij XCITE geef ik zowel Zumba als Zumba toningles.
America Perez van XCITE Zumba Dansclub
Wat doe je in het dagelijkse leven naast Zumba?
Ik ben Make-up artist en organiseer evenementen voor bedrijven en particulieren. Daarnaast ben ik ook moeder van twee kinderen: een meisje van 12 jaar en een jongen van 9 jaar.

Wat vind je echt leuk aan Zumba?
De muziek en de energie dat je van krijgt. De verschillende ritmes maken mij gewoon blij.

Wat is jouw favoriete dansstijl en waarom?
Moeilijk om te antwoorden, maar ik hou heel veel van salsa en merengue.

Op welke track/nummer ga je helemaal los en waarom?
Om eerlijk te zijn, is het voor elke les moeilijk om de nummers te kiezen. Ik wil alles … hahahaha, maar het is maar één uurtje, dus moet ik wel een keuze maken. Eén van mijn favorieten is ‘Adrenalina’ van Wisin ft. Jennifer Lopez & Ricky Martin. Het is en soort rumba/hip hop style met veel power. Met youtubelink nummer : https://www.youtube.com/watch?v=ME2Hufquz0k&list=RDME2Hufquz0k

Waarom zou men echt een keer bij jou een Zumba les moeten volgen?
Het is gewoon party time bij mij en iedere keer gaan we helemaal los. Gelukkig is mijn zumba toning erg geliefd, want aan het eind van de les is iedereen blij met meer energie en kracht. Dit motiveert mij enorm comm ermee verder te gaan. I love it!

Wat is jou favoriete danspasje?
Destroza 😉 het is een soort reggaeton pasje van de bedenker/creator van Zumba Beto Perez. Heel erg leuk voor de dames … hahaha

Vind je dat iedereen kan leren dansen?
Zumba is makkelijk. In het begin kan het een beetje lastig zijn, maar de formule van Zumba maakt het mogelijk om de basis pasjes van alle ritmes te leren kennen.

Maak kennis met mijn zumba les op:

Lees ook:
Interview met Cinthya Poulina van XCITE Zumba Dansclub
Zumba Toning Lessen zijn hartstikke populair!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].