Utrecht vraagt aandacht voor jongeren en schulden

Verschillende scholen uit de regio organiseren in het kader van ‘Week van het geld’ activiteiten voor leerlingen. Op diverse basisscholen en middelbare scholen zal speciaal lesmateriaal besproken worden. zo zullen schulddienstverleners gastlessen geven op MBO scholen. Daarnaast ontvangen de scholen een speciale ‘Week van het Geld’-krant waarin leerlingen lezen over bestedingsruimte, het belang van sparen en vooruitkijken. Ook ouders zullen tijdens de Week van het Geld worden betrokken. Op de website van het Week van het Geld vinden zij bijvoorbeeld een checklist hoe je een kind leert sparen en verschillende opdrachten om schulden bespreekbaar te maken.

Aanpak schulden onder jongeren
Schulden onder jongeren vormt een steeds groter probleem. Maar liefst 6.000 kinderen groeien in Utrecht op in armoede. De gemeente werkt op verschillende manieren samen aan met de hulpverleners, vrijwilligers en de Armoedecoalitie.


Advertentie:

Daarnaast gaat gemeente Utrecht als kinderrechtenstad met jongeren in gesprek over schulden en wat zij hierbij nodig hebben van de gemeente. In de ontvangsthal van het Stadskantoor zal een mini-expositie met meer informatie voor kinderen over geld gehouden worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.