Klagende buurtbewoners voorkomen avondvierdaagse in Máximapark

15 maart 2016 14:30  Redactie  17 reacties

Er is in Leidsche Rijn verbaasd gereageerd op een paar buurtbewoners die klagen over evenementen bij Castellum Hoge Woerd in het Máximapark.

Afgelopen week publiceerde Johan de Boer, voorzitter van de stichting Vrienden van het Máximapark, een opiniestuk in het Algemeen Dagblad. Hij roept iedereen op om vanavond, tijdens de extra raadinformatiebijeenkomst op locatie Castellum Hoge Woerd, een tegengeluid te laten horen. De raad praat vanavond vanaf 19.30 uur verder met bewoners over het Castellum.

Bij Castellum Hoge Woerd mogen per jaar vijf evenementen worden georganiseerd waar meer dan duizend mensen op af komen. De Boer licht toe: ”De organisatie van de avondvierdaagse wilde hier graag van start gaan, maar dat kan niet doordat er bezwaar wordt gemaakt vanuit een paar bewoners. De avondvierdaagse hier zou nu vier van de vijf dagen in beslag nemen. Dat kan natuurlijk niet, dan komt de exploitatie in gevaar.”

Castellum is een plek in Leidsche Rijn waar dingen kunnen gebeuren die voor de hele wijk leuk zijn. De bewoners denken alleen in eigen belang. “Hebben we eindelijk iets leuks in Leidsche Rijn, krijg je dit,” verzucht De Boer. “Eén van de bezwaarmakers is nota bene naast het Castellum komen wonen vlak voordat het werd opgeleverd.”

De Boer heeft de laatste dagen veel reacties gekregen van buurtbewoners die het met hem eens zijn. ‘Hoe meer mensen er bij zijn om een positief geluid te laten horen, hoe meer we de raadsleden kunnen overtuigen dat het om een heel klein groepje bezwaarmakers gaat en dat de wijk van de plek gebruik wil maken.’

Voor aanmeldingen en het programma van deze raadsvergadering, kijk op de gemeentesite.Advertenties:


17 reacties

 1. Marina Lauer

  Wat is er leuk aan het van start gaan van de A4-daagse? Dat is toch geen evenement? En de A4-daagse gaat al sinds jaar en dag van start vanaf de velden van MHC Fletiomare, dat is toch een prima plek, voor iedereen goed bereikbaar? Los van of het onzin is zo’n bezwaar, ik zie ook niet waarom het leuk zou zijn. Bij Fletiomare is veel meer plek en minder overlast denk ik. Lekker zo laten.

  • Marina Lauer

   Evelyna de Beer Misschien kan die dan ook naar Fletiomare 😉 Vlak bij en een hele goed plek..

  • Het volk lijkt het leuk te vinden. Een drukte en gekakel van belang. Veel muziek ook. Het lijkt een gezellige bedoening.

   Wij accepteren dit al jaren recht voor onze deur bij de atletiekbaan op de monarchvlinder. Eerlijk gezegd mag het wat mij betreft een keer elders plaatsvinden.

   Alleen al vanuit een gelijkheidsbeginsel moeten die lui bij Castellum niet zeuren.

  • Marit Pfeiffer

   Maar de start is wel een spannend gebeuren voor heel veel kinderen en ik kan me voor stellen dat het een heleboel mensen aantrekt die anders nooit bij Castellum komen en nu wel getriggerd worden om eens te gaan kijken. Daar zijn ze bij Castellum natuurlijk wel blij mee. Dat een aantal omwonenden (waarvan jij er waarschijnlijk één bent, Marina Lauer ?) daar minder blij mee is, is een tweede….

 2. Petra van der Schot-Braakman

  Lekker in een hutje op de hei gaan wonen! Hoe leuk is de avondvierdaagse… Dit soort dingen gebeuren in kinderrijke wijken, dat weet je. Is het nou een house feest waarbij de muziek tot laat dit doorstampt, dan kan ik het nog begrijpen.

 3. Bert Veld

  Ik woon er niet maar het is triest, er kan zo langzaam maar zeker niets meer in dit land.

 4. Donny Goris

  Tenzij ik het niet goed begrijp is het probleem niet de A4D, maar feit dat Castellum überhaupt maar 5 evenementen per jaar mag organiseren waarbij er sprake is van 1000+ bezoekers. Dus gemeente en bewoners moeten afspreken dat A4D daar niet onder valt. Probleem opgelost en mooie exposure voor Castellum. Die daarnaast nog 5 andere evenementen van 1000+ mag organiseren. Dus dan hebben we het over 9 evenementen op 365 dagen…. Waar hebben we over 😳


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website