kasteel, De Haar, Haarzuilens

Burgemeester Van Zanen op ontdekkingstocht in Kasteel de Haar

Burgemeester Van Zanen van Utrecht opende woensdag met een lakei in livrei de nieuwe publieksprimeur op Kasteel de Haar Utrecht. Voor het eerst in 100 jaar kunnen bezoekers zélf op ontdekkingstocht en rondspeuren in het kasteel.

De feestelijke opening vond plaats in aanwezigheid van ruim 100 personen die kaartjes voor de publieksprimeur hadden gewonnen. Een lakei in traditioneel livrei, een ‘Frac a l’Anglaise’, personeelskleding van Kasteel de Haar uit 1938, opende de deftige deuren en nodigde de burgemeester en bezoekers uit om alle feestzalen in- en uit te lopen, wat vroeger exclusief was voorbehouden aan baron Van Zuylen van Nijevelt van de Haar en zijn gasten uit de internationale jetset. De opening werd opgeluisterd met een muzikale omlijsting in de Balzaal en de Ridderzaal, een traditie waarmee vroeger de baron en barones hun prominente gasten fêteerden op De Haar.


Advertentie:

KasteelDeHaar opening burgemeester

Bezoekers die geen genoeg van het kasteel kunnen krijgen, kunnen vanaf donderdag 17 maart ook de slaapkamerrondleiding volgen. Nooit eerder was er ‘zo veel kasteel’ tegelijk te bekijken tijdens één bezoek. Deze combinatie is tijdelijk te beleven tot en met 30 juni 2016 op Kasteel de Haar Utrecht.

Bezoekersinformatie
Kasteel de Haar is 7 dagen per week geopend van 10.00 – 17.00 uur. De entreeprijs voor een bezoek aan het kasteel (incl. park en tuinen) bedraagt € 14,00 voor volwassenen, € 9,00 voor kinderen (4-12 jaar) en is voor museumkaarthouders gratis. De slaapkamerrondleiding vindt dagelijks plaats en gaat ieder heel uur van start. Voor deze rondleiding geldt een toeslag van € 3,50 p.p., reserveren voor deze rondleiding is aanbevolen.

Meer informatie en online tickets: www.kasteeldehaar.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.