Brand gesticht in het kunstwerk Wood Chapel in Maximapark

Bewoners geschokt door poging tot brandstichting van Wood Chapel in Maximapark.

Vandalen hebben getracht het kunstwerk Wood Chapel aan de Alendorperweg, onderdeel van de Zingende beelden in het Maximapark, in brand te steken. Het is nog niet geheel duidelijk wat precies de schade is. Wel is bekend dat een houten bankje wat in het kunstwerk stond in brand is gestoken.

De politie reed met meerdere eenheden rond op zoek naar de dader(s) en hoopt de daders snel te kunnen pakken met hulp van getuigen. De politie roept dan ook iedereen op die hierover meer weet contact op te laten nemen met de politie op nummer 0900-8844.

De Wood Chapel is een kunstwerk waar optredens gegeven kan worden en stond vol met houten bankjes wat neergezet kan worden voor publiek en staat in het gedeelte waar men onlangs nieuwe beplanting heeft aangebracht.

Het kunstwerk is gebaseerd op het principe van een houtopslagplaats, een plek waar hout wordt gedroogd om later te verwerken. Het open houten bouwwerk doet denken aan een Amerikaanse boerenschuur, maar ook aan een Oriƫntaalse kapel of pagode.

Brand Wood Chapel
Foto: Kevin Vermeulen
Brand Wood Chapel
Foto: Kevin Vermeulen
Brand Wood Chapel
Foto: PolitieVDM
2016-03-21_zingende_beelden_wood_chapel
Wood Chapel voor de brand

6 gedachten over “Brand gesticht in het kunstwerk Wood Chapel in Maximapark”

  1. He bah, kunnen ze niet lekker ergens gaan sporten ofzo? Hopelijk worden ze gepakt. Veroordelen vergoeden van de schade en het kunstwerk herstellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.