Donderdag 24 maart: zonnepanelen op uw dak? Help mee de Zonnigste Wijk van Nederland te worden!

Aanstaande donderdag 24 maart vindt er in de Maximus Brouwerij een informatieavond plaats over zonnepanelen in Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern. De avond is bedoeld voor mensen die zonnepanelen overwegen. Het aanbod met collectiviteitskorting is speciaal voor bewoners uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern en is geldig tot 15 april.

Initiatief in 2015 gestart
Veel mensen weten nog niet dat zonnepanelen behalve duurzaam vooral ook financieel interessant zijn. Vorig jaar hebben dan ook 80 huishoudens/daken meegedaan met als gevolg dat twee basisscholen in Leidsche Rijn een installatie gekregen hebben!

Ambassadeurs
Dit jaar zijn er zelfs vijftien buurt ambassadeurs die gezamenlijk nog meer impact proberen te realiseren, zodat Leidsche Rijn kan uitgroeien tot de Zonnigste Wijk van Nederland. Hierbij werken zij samen met zonnepanelen leverancier Sungevity. Dit is een betrouwbare partij die garantie op de opbrengst van de panelen geeft gedurende de levensduur van 20 jaar. Veel bewoners hebben inmiddels goede ervaring met deze leverancier. Buurtambassadeur Gerard Kuijlaars hierover: “Het gaat mij niet om of buurbewoners met Sungevity in zee gaan, als men zich maar realiseert dat zonnepanelen een slimme investering zijn waarmee je ook een bijdrage levert aan schone energie. Je wilt toch geen dief van eigen portemonnee zijn?”

Twee basisscholen krijgen zonnepanelen
Afgelopen jaar stapten al 80 huishoudens via Sungevity van grijze dure stroom naar goedkopere groene energie van eigen dak. Deze huishoudens bespaarden samen ruim €36.000! Een mooie winst, niet alleen voor de portemonnee, maar zeker ook voor het milieu. Daarnaast hebben zowel basisschool de Boomgaard als de Ridderhof een zonnesysteem verdiend, op deze manier komen ook de kinderen op een mooie wijze in aanraking met duurzame energie.

Groepskorting voor heel Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern
Vanaf 1 maart is er een vervolgactie gestart, waarbij alle geïnteresseerden zich kunnen inschrijven voor collectieve korting op zonnepanelen. Inmiddels is de actie in volle vaart bezig en hebben verschillende bewoners in Leidsche Rijn al een vrijblijvend advies gevraagd voor hun dak. Dit kan met drie klikken op www.sungevity.nl/leidscherijn.

Mariëtte, bewoner uit Leidsche Rijn over meer gebruikmaken van de zon
In tijden van groeiend bewustzijn over klimaatverandering en welwillendheid om de energierekening te verlagen, groeit ook de interesse voor groene energie van eigen dak. Dit onderstreept ook Mariëtte Straathof, bewoner van Leidsche Rijn: “Waarom zouden we niet wat meer gebruikmaken van de zon? Ik wilde al heel lang zonnepanelen; stukje ideologie en kostenoverweging. Het levert een beter rendement op dan op de spaarrekening. En de stroom van mijn dak is zoveel milieuvriendelijker dan uit het stopcontact.”

Informatieavond
Schuif vrijblijvend aan om meer informatie te ontvangen over het aanbod, de installatie van de zonnepanelen en Sungevity, het bedrijf dat de panelen levert. Ook groene energieleverancier Vandebron zal aanwezig zijn om kort uitleg te geven over hun platform. En natuurlijk is er heerlijk bier van brouwerij Maximus!

Wanneer: 24 maart 2016 om 19:30
Locatie: Maximus Brouwerij (Pratumplaats 2A, Utrecht)

Zonnepanelen buurtactie
Klik voor vergroting

4 gedachten over “Donderdag 24 maart: zonnepanelen op uw dak? Help mee de Zonnigste Wijk van Nederland te worden!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.