Evenementen in Castellum Hoge Woerd: het moet wel leuk blijven

23 maart 2016 13:51  Redactie  2 reacties

De raadsinformatieavond van vorige week was een eyeopener wat betreft de geluidsoverlast die de evenementen op Castellum Hoge Woerd kunnen veroorzaken. Tijdens de rondleiding waarop drie verschillende geluidsniveaus te horen waren (75, 85 en 95 dB) werd duidelijk dat zowel de evenementen van 85 dB als die van 95 dB belastend zijn voor de bewoners van de wijk het Weer. De huizen in het Weer liggen het dichtste bij het Castellum.

Fractievoorzitter Cees Bos van Stadsbelang Utrecht (SBU): “De 95 dB evenementen zijn wat ons betreft onacceptabel. Een housefeest kan leuk zijn, maar niet direct naast je woning en al helemaal niet in de open lucht. Ook het aantal 85 dB evenementen moeten beperkt worden. De twintig voorgestelde evenementen zijn gewoon te belastend. Dit zou betekenen dat omwonenden elk zomerweekeind met rumoer in de tuin moeten zitten of de deuren en ramen moeten sluiten. De 75 dB evenementen leveren beperkte overlast; die zijn wat ons betreft acceptabel.”

Daarentegen proefde de fractie van Stadsbelang Utrecht tijdens de avond dat de omwonenden de activiteiten van het Castellum wel op prijs stellen. Bos: “De meeste mensen gaven aan dat activiteiten gewenst zijn, als het qua lawaai maar binnen de perken blijft. Wij staan daarom ook niet onwelwillend tegenover de uitbreiding van het aantal 75 dB evenementen. “

Donderdag zal de herziening van het bestemmingsplan Castellum Hoge Woerd worden besproken in de commissie Stad en Ruimte van de Utrechtse gemeenteraad. Hierbij wordt besproken hoe het aantal evenementen (cultuur of anders) vast te stellen op geluidsniveau. De fractie van SBU gaat zich in de commissievergadering hard maken voor het schrappen en beperken van het aantal meest overlastgevende evenementen.

Het lijkt SBU een goed plan als er voor het komende jaar een beheersgroep komt van bewoners, exploitanten en de gemeente om het verloop te monitoren. Dit om te kunnen bijsturen als er dingen beter kunnen. Ook vindt de partij het belangrijk om de parkeerdruk te meten en de verkeersstromen te regelen.Advertenties:


2 reacties

 1. Marianne de Lange

  👍 gelukkig voor de omwonenden deze erkenning van overlast! Ik hoop voor ze dat er echt iets mee gedaan wordt, want hoe mooi Castellum ook is, het zal maar in je achter- of voortuin geplaatst zijn….
  EN je zult vooral ook maar wekelijks last hebben van publiek dat geen rekening houdt met de omgeving waar ze te gast zijn….

  Lang geleden om de hoek gewoond bij horecabedrijf en ÊÊn ding is zeker: in mijn woonomgeving GEEN HORECA MEER, hoe graag ik daar zelf ook gezellig kom….

  Had liever van tevoren nagedacht over het succes van de locatie van dit prachtige ‘museum’ en evenementen complex….. echt een gemiste kans dit

  EN dan die mensen die mopperen op bewoners die tegen stemmen!
  Een kortzichtige reactie van mensen die zich totaal niet bewust zijn van wat ze de bewoners met de komst van Castellum hebben aangedaan.

  Zo, ik heb mijn ergernis uitgesproken en mijn hart gelucht!
  Ik wens Castellum 🍀 en 🍀 voor de omwonenden, dat het voor beide partijen tot een goed leefbaar compromis mag komen 👍


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website