Vluchtelingen voor de klas in Leidsche Rijn College

Vorige week maandag is op het Leidsche Rijn College in Parkwijk een vluchtelingenproject van vredesorganisatie PAX afgetrapt.

PAX heeft zo’n 35 bezoeken gepland, waarbij Syrische vluchtelingen scholen, kerken, verenigingen en andere groepen bezoeken. Ze vertelden op de school hun persoonlijke verhaal om misverstanden en vooroordelen weg te nemen. Dit gebeurde in zeven groepen.

Net als bij andere scholen kunnen ook hier vluchtelingkinderen les gaan krijgen. Volgens Peter van Dijk, rector van Leidsche Rijn College: ‘De school is blij dat de leerlingen alvast worden voorbereid op wat komen gaat. Ik wil dat onze leerlingen iets weten over hoe het is om vluchteling te zijn.

4 gedachten over “Vluchtelingen voor de klas in Leidsche Rijn College”

  1. Super! Basisscholen ook bezoeken lijkt mij! Niet de allerjongste leerlingen misschien maar groep 5 t/m 8 zien al veel nieuws en wordt het voor hen ook duidelijker. Zo kun je via kinderen ook verdraagzaamheid overdragen aan een hoop ouders…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].