Interview met Ranny Lee Joy van XCITE Zumba Dansclub

Om meer gevoel te krijgen bij wat er op de dansvloer bij XCITE Zumba Dansclub gebeurd, stelden wij een paar vragen aan drie Zumba Instructeurs van XCITE. De laatste keer kon je het interview met America Perez lezen, de keer daarvoor was het woord aan Cinthya Poulina. Deze week is het de beurt aan de temperamentvolle Zumba instructeur Ranny Lee Joy!

Ranny Lee Joy van XCITEWaar kom je oorspronkelijk vandaan?
Oorspronkelijk kom ik uit Brazil. Ik ben in 2004 naar Nederland gekomen. Daarna ben ik nog verhuisd naar Parijs, weer terug naar Nederland , toen naar Singapore en nu ben ik weer 3 jaar woonachtig in Nederland.

Hoe lang geef je al Zumba les? Wanneer is jouw passie voor Zumba ontstaan?
Ik geef nu al 3 jaar lang Zumbales. Een vriendin van mij uit America heeft mij verteld over Zumba. Ik ging toen kijken wat Zumba was en ik was meteen verkocht. Ik hou ontzettend veel van dansen en heb ook veel danservaring. Ik was een tijd geleden dance captain bij de musical van de Lion King en heb ook gedanst in andere musicals. Verder heb ik ook een jaar lang met Hans Klok gewerkt. Voor mij was Zumba daarom ook meteen leuk.

Ranny Lee Joy van XCITE

Wat doe je in het dagelijkse leven naast Zumba?
Ik dans hahaha. Ik geef Samba shows, ik maak choreografie├źn en ik geef overal afro Braziliaanse workshops.

Wat vind je echt leuk aan Zumba?
De manier waarop je aan je spieren werkt. het is leuk en fun. De sportschool is anders, dit is echt passie en dansen.

Wat is jouw favoriete dansstijl en waarom?
Afro braziliaans, omdat je bij deze dans je hele lichaam gebruikt. Samba is toch veel voeten en heupen, maar bij afro brazilaans gebruik je je teen tot en met je haar.

Op welke track/nummer ga je helemaal los en waarom?
Dit nummer doet mij denken aan carnaval. Ik probeer ook elk jaar rond Carnaval op vakantie te gaan naar Brazil. Ik doe dan ook vaak mee in de optocht in Brazil. Ik vind het geweldig.

Waarom zou men echt een keer bij jou een Zumba les moeten volgen?
Ik ben leuk, vrolijk en ik ga helemaal los ­čśë

Wat is jou favoriete danspasje?
Dat is dan toch de Samba. Ik kom uit Brazil en daar is Samba toch echt wel het pasje van de feesten/carnaval.

Vind je dat iedereen kan leren dansen?
Ja zeker! Je moet de muziek gewoon je lichaam binnen laten komen en dan komt de rest vanzelf.
Maak kennis met mijn zumba les op:

Lees ook:
Interview met America Perez van XCITE Zumba Dansclub
Interview met Cinthya Poulina van XCITE Zumba Dansclub
Zumba Toning Lessen zijn hartstikke populair!

1 gedachte over “Interview met Ranny Lee Joy van XCITE Zumba Dansclub”

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven