Kennis maken met het Hindoeïsme

Kinderen van hindoe-school Shri Krishna en studenten van studentenvereniging C.S. Veritas organiseren samen een cultuurdag in de wijk Vleuten – de Meern op 31 maart.

Het is de bedoeling dat buurtbewoners en kinderen van de school elkaar beter leren kennen en cultuur kunnen snuiven. Doordat veel kinderen van de Shri Krishnaschool woonachtig zijn buiten de wijk waar de school staat, is er weinig contact tussen de school en haar buurtbewoners. Hier willen de kinderen wat aan doen.

Iedereen is vanaf 14:00 uur van harte welkom op het schoolplein. Het wordt een feestelijke dag met activiteiten en je kunt kennis maken met hapjes en gebruiken uit verschillende culturen. Het is een bonte mix van henna-tattoo’s, holi color poeder, maar ook koekhappen en zaklopen.

Move
Deze dag is ontstaan door het Move project. Een positieve bijdrage aan de wijk leveren is tijdens Move projecten een belangrijk doel, maar ook de ‘verbinding’ tussen basisschoolkinderen en studenten staat bij Stichting Move hoog in het vaandel. Zo hebben de kinderen tijdens dit project een rondleiding gekregen door de sociëteit van C.S. Veritas, een echt studentenhuis gezien en een kijkje genomen in een collegezaal. ‘Het lijkt wel een bioscoop!’ riep één van de kinderen.

Tijdens dit project is nauw samengewerkt met welzijnsorganisatie Welzaam. De cultuurdag is de afsluiting van het project.

Alle buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd om langs te komen op de cultuurmarkt, op het schoolplein aan de Lawick van Pabstlaan 1. Bij slecht weer vindt het evenement plaats in de gymzaal van de school.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven