Uitkomsten over wonen in Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern

Duizend willekeurig gekozen bewoners uit Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern hebben afgelopen maanden meegedaan met een onderzoek om beleid te bepalen voor de toekomst betreffende Wonen en Welzijn. De uitkomsten van dit onderzoek zijn woensdagavond 23 maart in een Wijkraad bijeenkomst gepresenteerd.

De doelstelling van het onderzoek was om inzicht te krijgen in de waardering voor het wonen in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern.

Het woonplezier is hoog
‘De resultaten waren verrassend,’ aldus de Wijkraad. 88 % van de bewoners ervaart Leidsche Rijn als prettig wonen. Dit aandeel is weer gestegen. In 2010 was dit aandeel 78% en 2014 84%. Vooral de bewoners uit ‘t Zand zijn uitermate positief (95%). De bewoners van Vleuten – De Meern ervaren het wonen ook als positief. 87 % om precies te zijn. Dit is vergelijkbaar met cijfers uit 2014. De bewoners van Vleuten zijn het meest positief over het wonen in de wijk.

Daarnaast scoort tevredenheid over de zorgvoorziening en de bereikbaarheid van de zorg hoog. Het lijkt wel dat voorzieningen een steeds grotere rol krijgen in het bepalen van het woongenot. Een aandachtspunt is wel dat er bij de bewoners niet veel bekend is, als het gaat om buurtteams.

Ook werden er vragen gesteld over het treffen van energiezuinige maatregelen. Tweederde van de onderzoekers heeft deze maatregelen genomen. Kortom Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern zijn energiezuiniger dan Utrecht als geheel.

Wilt u deze en nog meer cijfers uitvoerig bekijken?
Kijk dan op: www.wijkraadleidscherijn.nl

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven