Een Nederlands Skikampioene in ons midden

De 14-jarige Britt van Winsen uit Vleuten is afgelopen zondag 20 maart Nederlands jeugdkampioen geworden op de Skibaan in Uden. Later op de dag pakte zij ook de titel Nederlands Kampioen bij de senioren, met een verschil van 0.95 op de nummer twee, de kampioen van vorig jaar.

SkikampioeneIn verschillende leeftijdscategorie├źn werd gestreden om de Nederlandse titel bij zowel de meisjes als bij de jongens. Britt mocht als laatste starten van de twee en dertig deelneemsters. De twee tijden van beide manches werden bij elkaar opgeteld, en daar werd duidelijk dat Britt de snelste was. Britt was de snelste van alle meisjes tot en met de leeftijdscategorie 16 jaar en is daarmee Nederlands jeugdkampioen geworden. Zij was blij dat het gelukt was om haar Nederlandse titel te verdedigen. Je moet het daar natuurlijk altijd maar weer waarmaken.

Als klap op de vuurpijl mochten de drie snelste meisjes ook meedoen aan het NK voor Senioren. Ze skiede twee goede slalomruns en eindigde ook hier bovenaan.
Britt skiet al vanaf haar vierde jaar bij de skibaan in Nieuwegein en dit jaar ook bij de skibaan in Huizen. Vanaf haar zesde jaar zit Britt in het skiteam.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven