Wekelijkse weekend uittips met kids: Pasen

Het paasweekend staat voor de deur. En je hoeft je niet te vervelen met zo veel activiteiten in de buurt. Er staat ouders en kinderen uit Leidsche Rijn en Vleuten- De Meern een super paasweekend te wachten met onze tips. Staat jouw uitje er toch niet tussen? Kijk dan nog even in onze algemene agenda of Kids agenda voor een volledige overzicht. Fijn paasweekend!

TIP 1: CREATIEF AAN DE SLAG, LAMMETJES EN BRADERIE IN MONTFOORT
De Lammetjesdag, voorheen gehouden in Harmelen, is verhuisd naar een nieuwe locatie in Montfoort. De locatie van Boer Hans Activiteiten, Mastwijkerdijk 7. Net als vanouds organiseren ze op deze nieuwe plek twee leuke dagen voor jong en oud.

HoutendorpVrijdag 25 maart: Creatief aan de slag
Stoere kids kunnen zich uitleven met het bouwen van een houten dorp. Je hoeft alleen je eigen hamer mee te nemen. Je kunt er ook creatief aan de slag met knutselmateriaal van 10.00 tot 16.00. Kijk even in onze agenda voor meer informatie.

LammetjesmarktTweede Paasdag 28 maart: de Lammetjesmarkt
Van 10.30 tot 17.00 is er de traditionele Lammetjesmarkt. Van 2e hands tot nieuwe spullen. Terwijl de ouders de markt afstruinen, vermaken de kinderen zich met de dieren op de boerderij. De kinderen mogen vrij tussen de beesten rondlopen en lekker met ze knuffelen. Ook verzorgd Clown Bennie Bang een leuke show in de Jansschuur. Net zoals Bennie Bang heeft ook de Paashaas de weg gevonden naar de nieuwe locatie en zal weer rond huppelen voor de kinderen. De eieren moeten de kids zelf zoeken. En natuurlijk ontbreken de springkussens en de mega zandbak niet. Na afloop van de markt gaat het feestje in de schuur nog door tot een uurtje of 21:00. Er is een bar en een achtergrond muziekje van Let’s play music. De kosten zijn 4 euro p.p.

VogelavonturenTIP 2: VOGELAVONTUREN BIJ CASTELLUM HOGE WOERD
Het Museum, Podium, CastellumCafé en Steede Hoge Woerd organiseren een leuk paasprogramma met het thema vogelavonturen. Alle vogels vliegen voorbij van vrijdag 25 maart t/m maandag 28 maart. Van ei tot postduif, paradijsvogel en kroeskoppelikaan.

StormvogelsHet Paasprogramma in vogelvlucht
De Vrijstaat presenteert de familievoorstelling Stormvogels (8+) in Podium Hoge Woerd en neemt het publiek mee naar de wereld van Kraai, Duif en Mus in een opvangtehuis voor dakloze vogels. Bewonder het werk van houtkunstenaar Dave Harmsworth, maak je eigen vogelnest, zwaai 500 postduiven uit als ze voor het eerst dit jaar op reis gaan en doe mee met de vliegworkshops van Steede Hoge Woerd. Leer alles over vogels in de Romeinse tijd bij Pax Romana en ontdek hoe de kroeskoppelikaan eruit zag bij Museum Hoge Woerd. Geniet van een heerlijke paasbrunch in het CastellumCafé en vergeet niet om hier je eigen eieren te zoeken!

konijn paashaasTIP 3: PAASHAAS BIJ CASTELLUM HOGE WOERD IPV METAAL KATHEDRAAL
Op eerste paasdag is er veel paasvertier in Castellum Hoge Woerd. In verband met het slechte weer zal dit niet in Metaal Kathedraal gehouden worden maar in Castellum. Hoe het programma er precies uit zal zien is nog niet duidelijk. Het eerdere programma was: De paashaas heeft de eieren verstopt en binnen staat een picknickmandje voor je klaar. Zoek een mooi plekje op in het Bramenbosch, spreid je kleedje uit en geniet van een heerlijke picknick. Voor 5 euro krijg je een gevulde picknickmand met (paas)brood en boter. De mand is tussen 11.00 en 13.00 op te halen. Een picknickkleedje neem je zelf van huis mee. Drankjes zijn tegen een schappelijke prijs te verkrijgen in de nieuw geopende herberg. Hier kun je kiezen uit koffie, thee, biologische sappen en limonade. Ook aan de oren is gedacht. Paashaas wordt muzikaal begeleid door Sebastiaan Brussee. Hij zal als een ware troubadour met zijn gitaar over het terrein wandelen en zijn liedjes akoestisch ten gehore brengen. Misschien zitten er wel liedjes tussen die je herkent, doe mee en maak samen muziek! Sj-ei-l-ei-l-ei-EI!

geertjeshoeve_128x128TIP 4: PASEN OP BOERDERIJ GEERTJE’S HOEVE
Kom op 25, 27 en 28 maart paaseieren zoeken en verven op Boerderij Geertje’s Hoeve. De biologische beleefboerderij in Haarzuilens.
Op goede Vrijdag zijn ze geopend van 10.00 tot 17.00 en met Pasen van 12.00 tot 17.00. Let op: 2e paasdag is Geertje’s Hoeve beperkt bereikbaar, vanwege Marathon de Halve van de Haar. Kom op de fiets!

PasenTIP 5: ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN IN THE WALL
Op 25, 26 en 28 maart worden er in The Wall leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Het is een gratis evenement waar alles kan: sporten & springen, klimmen & klauteren, dansen & zingen en nog veel meer! Tweedepaasdag zal worden afgesloten met een exclusief optreden van B-Brave! Het volledige programma hebben we voor je op een rijtje gezet.

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

2 gedachten over “Wekelijkse weekend uittips met kids: Pasen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.