Avondmensen opgelet: de zomertijd gaat in!

Ook al zijn de meesten met Pasen vrij, slapen doen we een uurtje korter. Van zaterdag op zondag gaat namelijk de zomertijd weer in.

De klokken gaan van 26 op 27 maart een uur vooruit. Een mooi ezelsbruggetje voor degenen die het altijd vergeten: voorjaar = vooruit.

Door de klok te verzetten lijkt de zon later op te komen en weer onder te gaan. Hierdoor is het ’s morgens langer donker, en blijft het ’s avonds juist langer licht. Dat scheelt weer wat lampjes, maar toch blijft er een nadeel aan kleven. Vooral voor avondmensen, die in het weekend vaak nog later naar bed gaan. Het dag- en nachtritme is dan nog groter dan normaal. In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober is het weer voorbij. Dan zetten we allemaal de klok weer een uur terug (wintertijd).

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven