Gratis workshop Haal meer uit je CV ketel

Normaal gesproken plaatsen wij geen workshops die buiten onze regio gegeven worden maar omdat dit wel een hele speciale is plaatsen we het graag. Veel mensen proberen zuinig te stoken met behoud van comfort, want niemand wil het koud hebben in huis. Maar wat heel veel mensen niet weten is dat de meeste huishoudens hun CV ketel en radiatoren niet goed hebben ingesteld. De temperatuur van het water in je CV ketel hoeft namelijk helemaal geen 90oC te zijn. Het is belangrijk dat je radiatoren goed afgesteld zijn en je CV ketel op de juiste stand staat. Techneuten noemen dit waterzijdig inregelen. Met een betere afstelling van je CV ketel is geld te besparen. Wij vertellen je er graag meer over bij de workshop: Haal meer uit je CV ketel op 4 april.

Frans van der Berg, EnergieAmbassadeur en organisator van Voordorp op eigen kracht (www.voordorpopeingenkracht.nl) weet alles af van CV ketels en het afstellen van de radiatoren. “Bewoners hebben vaak dezelfde vragen” vertelt hij. Zoals:

– Is het wel zo’n handig idee om radiatoren uit te draaien in de niet gebruikte ruimte?
– Moet ik ’s nachts de thermostaat 5 graden lager te zetten?
– Die ene radiator achter de bank, is dat nou zo erg?
– Radiatorfolie op de achterzijde van de radiator, dat is toch goed?
– Ik stook zuinig, want mijn huis is tip-top geisoleerd. Toch?
– Ik heb net een nieuwe CV ketel en denk: bij mij is alles piekfijn in orde. Is dat wel zo?

Waar en wanneer
Op de workshop van maandag 4 april in Paviljoen pOp Westplein 1001 om 19:30 krijg je antwoord op deze vragen. En daarna kan je thuis aan de slag om te zorgen dat jouw CV verwarming ideaal wordt ingesteld. Dat doe je (deels) zelf én je weet de juiste vragen te stellen aan de installateur/onderhoudsmonteur.
Deelname aan de workshop is gratis en wordt georganiseerd door de EnergieAmbassadeurs,
Energie U, de gemeente Utrecht, en Frans van den Berg (Voordorp op Eigenkracht). Geef je op
voor deze workshop: rianne@energie-u.nl

Meer informatie tref je aan op deze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.