Hardlopen door de Kasteeltuinen van De Haar wederom een succes

Klaar voor de start af!
Barones van Zuylen van Nijevelt gaf maandagmorgen het startschot voor de tweede editie van de kasteelloop De Halve van De Haar. Van het recordaantal hardlopers, dit jaar 3.000, kwamen de meesten voor deelname aan de halve marathon. Het parcours van de halve marathon liep door het park en de tuinen van Kasteel de Haar, door het schilderachtige dorpje Haarzuilens en voor het eerst ook langs de Haarrijnse plassen.

De Halve van de Haar startschot

Tweede Paasdag stond een stevige wind. Toch kwam winnaar Bas in een goede tijd van 01:18:09 uiteindelijk als snelste man van de halve marathon over de finish. De snelste vrouw op de halve marathon was Marjolein Menheere die een tijd neerzette van 01:32:13. De nieuwe wisselbeker krijgt het komende jaar een ereplaats in Kasteel De Haar. ‘Ondanks de slechte weersomstandigheden, zijn we er als crew vol voor gegaan en hebben we met elkaar een fantastische tweede editie neergezet. De Halve van De Haar is en staat nu op de loopkalender’, aldus Bert Eskes, voorzitter van Stichting De Halve van De Haar.

De Halve van De Haar winnaarsDe winnaars ontvangen de nieuwe wisselbeker

Wat De Halve van De Haar zo uniek maakt is de route, met als hoogtepunt een ronde door de stijltuinen van Kasteel de Haar. Het idee voor dit bijzondere sportevenement komt van Sara Watson, kleindochter van baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar, die opperde om een halve marathon door het kasteelpark te organiseren.  Sara’s initiatief is overgenomen door de Kermis Oranjevereniging Haarzuilens, Athletic Point en Kasteel de Haar. Gezamenlijk hebben zij de Stichting De Halve van De Haar in het leven geroepen.

De Halve van de Haar

 

De Halve van de Haar 1

 

Alle uitslagen kan je vinden via de website www.dehalvevandehaar.nl

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven