Het paasweekend in het Castellum was geslaagd!

Het paasweekend bij Castellum Hoge Woerd was geslaagd! Er waren diverse activiteiten in het teken van vogels. Er kwamen zo’n 2000 enthousiaste bezoekers op af die zich konden vermaken op diverse plekken binen het terrein.

Een greep uit de activiteiten: Op het binnenterrein konden bezoekers luisteren naar verhalen over de rol die vogels speelden tijdens de Romeinse tijd.  Op het grasveld bouwden (groot)ouders en kinderen reusachtige vogelnesten van wilgentenen en stro. Vrijwilligers van vogelringstation de Haar gaven een demonstratie vogel ringen en lieten bezoekers zien welke vogels er rond Castellum Hoge Woerd leven. 

Boven knutselden kinderen stormvogels van papier. In de educatoria konden kinderen hun fantasie de vrije loop laten bij het maken van vliegtuigen, vliegers en kroeskoppelikanen. 
In het Castellumcafé zochten de bezoekers eerst naar eieren, voordat ze genoten van de Paasbrunch. 

Bij Podium Hoge Woerd was voorstelling Stormvogels te zien. Samen met leerlingen van basisschool De Achtbaan en het Amadeus Lyceum speelde De Vrijstaat 5 keer deze voorstelling over een opvangtehuis voor dakloze vogels.

De flinke wind die er stond tijdens het paasweekend sloot mooi aan bij de vliegworkshop die werd gegeven. De vliegtuigen groot en klein werden meegevoerd door de wind. Ondanks de harde wind gingen bijna alle Paasactiviteiten door en verliepen ze zonder incidenten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].