Even voorstellen: LangerakMam

LangerakMam wie is dat dan?
Zes jaar geleden had ik mijn eigen blog nog gewoon Langerak kunnen noemen. Ik woonde toen al ruim twee jaar in deze buurt van Leidsche Rijn, maar nog zonder kinderen. Je bent dan nog niet zo bezig met de buurt waar je woont en wat daar te doen is. Vrij anoniem ging ik door het leven, net als vele mensen in mijn buurt. Ik vond dat best jammer van tijd tot tijd, maar ik had te druk met andere dingen om er iets aan te veranderen.

Babyboom
Dit is veranderd toen er in ons hofje een babyboom losbarstte en zo ook bij ons. Doordat je met je kids op pad gaat ontmoet je veel andere mensen uit de buurt. Ouders of grootouders met hun kinderen spreek je in speeltuintjes, tijdens het boodschappen doen of bij het ophalen en het wegbrengen van je kinderen naar de opvang of naar school. Je wisselt allerlei informatie uit over wat er te doen is in de buurt. De anonimiteit verdwijnt met het ouder worden van je kinderen.

Jij bent toch de mama van….?
De bekendheid in je buurt stijgt explosief als je kinderen naar een dagopvang, peuterspeelzaal of basisschool gaan. Totaal voor jou onbekende kinderen spreken je aan op straat. Jij bent toch de mama van….? Uh… ja dat klopt, zeg je vol verbazing de eerste keer dat het je overkomt. Soms totaal geen idee hebbende wie het kind is. Ik krijg gelukkig vaak tekst en uitleg van mijn kinderen als één van hen weer eens wordt begroet op straat.

Wat is er te doen voor kinderen in Leidsche Rijn en omgeving?
Met het ouder worden van mijn kinderen stijgt ook de behoefte bij mijzelf om te weten wat er te doen is in mijn omgeving. Ik vind het leuk om met mijn kleuters er op uit te gaan. Mijn ervaringen van deze uitstapjes mag ik nu als LangerakMam met jullie delen op de site van Regio Leidsche Rijn. Op deze manier leer jij misschien ook nieuwe plekken te ontdekken voor een leuk uitje in de buurt.

Tips
Uiteraard is het ook leuk om tips te ontvangen van andere bewoners! Ik sta ook open voor uitnodigingen van lokale bedrijven of organisaties in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern om een activiteit of restaurant te testen samen met mijn Kids. Laat het de redactie van Regio Leidsche Rijn weten als je interessante uitjes weet die ik echt niet mag missen. In ruil daarvoor deel ik mijn ervaring met de rest van de buurt via mijn blog LangerakMam op RegioLeidscheRijn.nl!

Groetjes LangerakMam.

7 gedachten over “Even voorstellen: LangerakMam”

  1. Leuk Vera!
    Ben benieuwd naar je blogs, met het komende mooie weer kan ik wel wat inspiratie gebruiken
    👍

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.