Wekelijkse weekend uittips met kids

1 april 2016 16:00  Redactie  Reageer

De zomertijd is een feit en er staat ons een mooi weekend te wachten met leuke activiteiten. Wat ga jij dit weekend doen? Wij hebben onze tips weer voor je op een rijtje gezet. Je kunt een mooi nieuwe outfit scoren voor je kids op een kledingbeurs, je laten inspireren door een expositie van de Vrijstaat of ga jij liever op ontdekkingstocht door een kasteel? Lees gauw onze tips!

TIP 1: KINDERKLEDINGBEURZEN
Je kunt dit weekend maar liefst twee markten bezoeken waar kinderkleding en speelgoed wordt verkocht. Beide beurzen draaien op vrijwilligers en steunen ook een goed doel.

kinderkledingbeurs VoornKinderkledingbeurs in kindercluster Voorn
Zo’n 45 particulieren verkopen gebruikte, maar bruikbare kleding en speelgoed. Er zullen ook webwinkels of kledingwinkels uit de regio aanwezig zijn. Na afloop kunnen de verkopers spullen achterlaten voor het goede doel. De beurs vindt plaats aan de Akkrumerraklaan 101 in Utrecht op zaterdag van 10.00-12.00 uur.

Kinderkleding- en speelgoedbeurs Vleuten.
Verkoop van voorjaar-/zomerkleding vanaf maat 92 t/m 176. Ook speelgoed, buggy’s, schoenen, skeelers en kinderfietsen worden aangeboden. Vanwege drukte worden op deze markt voor 10:30 uur geen kinderen toegelaten. Er wordt 10% extra in rekening gebracht op zowel de koop- als de verkoopprijs. Deze opbrengst wordt geschonken aan de ouderverenigingen van drie basisscholen in Vleuten. Hiermee kan weer iets extra’s gedaan worden voor de leerlingen.
De beurs vindt plaats in de Kees Valkensteinschool, Kortland 23 te Vleuten op zaterdag van 9:30 tot 11:30 uur.

kasteel, De Haar, HaarzuilensTIP 2: ONTDEK KASTEEL DE HAAR
Heb je inmiddels, net als Burgemeester van Zanen, al een bezoek gebracht aan Kasteel de Haar? Je kunt nog tot en met 30 juni op ontdekkingstocht door het kasteel. Je zit niet vast aan een rondleiding of tijd. Ideaal als je met kinderen bent. Je kan zelf bepalen hoe je door het kasteel loopt, waar je stil staat en waar je meer over wilt weten. Combineer het met een zelfmeegebrachte picknick in de prachtige tuinen van het kasteel.
Kasteel de Haar is 7 dagen per week geopend van 10.00 – 17.00 uur. De entreeprijs voor een bezoek aan het kasteel (incl. park en tuinen) bedraagt € 14,00 voor volwassenen, € 9,00 voor kinderen (4-12 jaar) en is voor museumkaarthouders gratis.

De VrijstaatTIP 3: EXPOSITIE DE VRIJSTAAT
Samen met kunstenaar Jan Willem Campmans hebben de deelnemers van De Vrijstaat aan een groot, kleurrijk en bewegend kunstwerk gewerkt. Niet zomaar een kunstwerk, maar een beschaving bestaande uit analoge en digitale elementen. De installatie bestaat uit verschillende dieren, planten en huizen en vormt in zijn geheel een fantasierijke wereld. Alle onderdelen kunnen bewegen en spelen zo steeds een andere rol binnen deze gemeenschap. De deelnemers nodigen je graag uit om hun werk te komen bekijken op De Vrijstaat.
Je bent welkom op zaterdag 2 april van 10.00 tot 17.00 uur.

BibliotheekTIP 4: VOORLEESOCHTEND BIBLIOTHEEK PARKWIJK
De komende periode kun je iedere zaterdagochtend met je peuter of kleuter op bezoek bij bibliotheek Parkwijk tijdens de voorleesochtend. De ochtend duurt van 10:30 tot 11:00 uur. Iedereen mag gratis aanschuiven om te komen kijken en luisteren naar mooie verhalen en prentenboeken.
Adres: Kruidenlaan 1 in Utrecht.

Staat jouw uitje er niet tussen? Kijk dan even in onze algemene agenda of onze Kids Agenda voor meer tips. Fijn weekend!

Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website