Nieuwe brede scholengemeenschap in Leidsche Rijn

Over vijf jaar komt er een nieuwe brede scholengemeenschap in Leidsche Rijn voor 800 tot 1200 leerlingen voor mavo, havo, vwo en gymnasium. Andere scholen in de stad moeten uitbreiden, omdat de leerlingengroei in regio Utrecht sterk is.

Volgens onderwijswethouder Jeroen Kreijkamp (D66) kan de school er binnen vijf jaar staan. In Leidsche Rijn zijn nu twee brede scholen (Amadeus en het Leidsche Rijn College) en de nieuwe Mavo Tien.
‘Onze voorkeur gaat uit naar Leidsche Rijn, omdat de bevolkingsgroei en de behoefte aan onderwijsplekken daar de komende jaren het grootst is,’ aldus Kreijkamp.

Wethouder KreijkampOnderwijswethouder Jeroen Kreijkamp

Het inwoneraantal van Utrecht groeit, met name in Leidsche Rijn. Volgens Kreijkamp logisch dat er dan ook meer leerlingen bijkomen. Om dit op te vangen wil hij dat een aantal bestaande scholengemeenschappen in Utrecht flink uitbreiden.
‘Naar verwachting komen er 4000 leerlingen bij in het voortgezet onderwijs. Als er gemiddeld 1000 op de nieuwe school terecht kunnen, is dit nodig.’ De onderwijswethouder heeft de besturen van de twee scholenstichtingen Willibrord (katholiek en protestants christelijk) en NUOVO (openbaar) gevraagd om te kijken naar mogelijkheden voor het stichten van een nieuwe brede school en uitbreiding van de bestaande scholen.

Het is vervelend dat scholen steeds leerlingen moeten weigeren, wat nu gebeurt. Vooral de nieuwe scholen zoals Mavo Tien en scholen met een nieuw gebouw, zoals het Gerrit Rietveld College, zijn erg in trek. Loting en afwijzing tot gevolg. Veel leerlingen uit Utrecht wijken tegenwoordig uit naar scholen verder weg, zoals Woerden, Bilthoven, Zeist en Nieuwegein.

1 gedachte over “Nieuwe brede scholengemeenschap in Leidsche Rijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].