Blog: Studiedag!? Op naar Geertje’s Hoeve!

Alwéér studiedag!?
Ken je dat ook? Die schok die er door je heen gaat als je ontdekt dat je een studiedag vergeten bent in te plannen in je agenda? Opeens moet je last minute nog een oppas regelen of vrij nemen. Help! Om dit te voorkomen plan ik ze tegenwoordig netjes aan het begin van het schooljaar in mijn agenda. Zelfs dan kan ik nog wel eens verbaasd opkijken dat er alwéér een studiedag is. Sinds ik aan planning doe vind ik studiedag een fijne dag om wat leuks met de kinderen te gaan doen. Plekken waar ik normaal liever niet kom, in de drukke weekenden bijvoorbeeld, zijn nu juist extra aantrekkelijk om te bezoeken. De uitdaging is om een plek te vinden die fijn is voor zowel jong als oud.

Geertje’s Hoeve
Zo’n uitgelezen plek hiervoor vind ik Geertje’s Hoeve in Haarzuilens. Het is makkelijk bereikbaar met de fiets of met de auto. Binnen de gestelde openingstijden is het terrein vrij toegankelijk voor iedereen. Met mooi weer kun je vertoeven op het mega grote terras in de zon. Vanuit je luie stoel kun je een groot deel van het terrein overzien. Er zijn twee ruime speeltuinen waar je kids kunnen klimmen en klauteren. Favoriet bij mijn kinderen is de schuur met hooibalen. Daarnaast is het terrein vergeven van de “afgedankte” (zo lijkt het) fietsjes, tractors en driewielers.

terras Geertje's Hoeve Haarzuilens

Beestenboel
De dierenliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Er kan geknuffeld worden met geiten, konijnen en pony’s. De kippen lopen vrij rond op het terrein en ook zag ik ergens nog een gestreste pauw rond lopen, omdat een peuter het op zijn veren had voorzien. Het hoogtepunt voor ons: de lammetjes. Het is super leuk om ze tegen een klein tarief een flesje of voer te mogen geven. Een ritje op een pony kan mijn kinderen niet boeien, terwijl anderen daar gretig gebruik van maken. Ik denk dat het aan hun genen ligt…

lammetjes Geertje's Hoeve Haarzuilens

Breng je portemonnee mee
Je ontkomt er ook bijna niet aan om iets te proeven van het aanbod van de boerderij. Aangezien je zelf geen eten of drinken mee mag nemen, is het bijna noodzakelijk met een budget op pad te gaan als je hier een paar uurtjes verblijft. Persoonlijk vind ik het geen straf om hier een geitenmelk pannenkoek, appeltaartje, ijsje of geitentosti te nuttigen. Wij betaalden voor twee pannenkoeken, één tosti en drie sapjes €23,50. Dat er aan kinderen gedacht wordt in het restaurant blijkt wel uit het speelgoed wat overal beschikbaar is, de menukaart en de vele kinderstoelen die aanwezig zijn. Ook een klein kinderwc’tje ontbreekt niet.

restaurant Geertje's Hoeve

Aandenken
Een aandenken wat je na zo’n dag op de boerderij sowieso gratis mee naar huis neemt is een berg hooi. Mocht je toch liever iets anders mee naar huis willen nemen dan kan dat zeker. De winkel op het erf verkoopt naast de producten afkomstig van de geit ook diverse streekproducten. Lekker voor thuis of leuk om een cadeaupakket mee samen te stellen. Zelf ben ik ook benieuwd naar de kinderfeestjes die je hier kunt houden. In ieder geval hebben wij een heerlijke dag op de boerderij gehad. Wanneer komt er weer zo’n studiedag?

Groetjes LangerakMam.

Lees ook:
Even voorstellen: LangerakMam

1 gedachte over “Blog: Studiedag!? Op naar Geertje’s Hoeve!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.