Update: Arrestaties woninginbrekers in Vleuten na wijkafzetting en achtervolging politie

6 april 2016 22:53  Redactie  13 reacties

Woensdagavond 6 april konden na een achtervolging drie verdachten van woninginbraak aangehouden.

Rond 18.15 uur kwam de melding dat er in een woning aan de Prinses Beatrixweg in Loenen aan de Vecht was ingebroken. Een auto met daarin een aantal mannen, was ervandoor gegaan en een beschrijving met kenteken van de auto werd aan de politie doorgegeven. Rond 18.30 uur zagen agenten de auto rijden op de Haarrijnse Rading in Vleuten. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor.

Uit de auto gesprongen
Op de Hindersteinlaan hadden agenten de weg geblokkeerd. Hierop stopte de auto en sprong een man de auto uit. Hij wilde wegrennen, viel, stond op en kon worden aangehouden. De bestuurder van de auto was ondertussen weer weggereden de wijk De Tol in. Omdat agenten meerdere wegen blokkeerden, reed de bestuurder een doodlopende straat in.

Een doodlopende straat inrijden
De doodlopende weg De Geer eindigt met betonblokken. Dit weerhield de bestuurder niet om door te rijden. Over de betonblokken reed hij het fietspad op, echter de auto had dusdanige schade opgelopen dat hij niet verder kon rijden. Twee verdachten sprongen uit de auto, maar lieten zich niet zomaar aanhouden. Ze boden behoorlijk verzet, waarna agenten genoodzaakt waren peperspray te gebruiken om hen onder controle te krijgen.

De drie verdachten, 20 jaar uit Maarssen, 21 en 22 jaar uit Utrecht, zitten vast. In de woning in Loenen aan de Vecht was ingebroken door een raam open te breken. De gehele woning was doorzocht. Een nader onderzoek is ingesteld.

Aanhouding in Vleuten na woninginbraak - vlucht auto

Aanhouding in Vleuten na woninginbraak - afzetting

Foto’s: politie

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

13 reacties

  1. Aha! Dat was er dus aan de hand! Goed dat de mannen aangehouden zijn!


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website