Natuurkundedocent Amadeus Lyceum genomineerd als ‘Beste natuurkundedocent van het jaar’

Natuurkundedocent Silvio Rademakers is door leerlingen van het Amadeus Lyceum in Vleuten voorgedragen als natuurkundedocent van het jaar. Silvio werd door de vakkundige jury van de NNV geselecteerd als één van de laatste drie genomineerden maar eindigde helaas niet als winnaar.Tijdens het jaarlijkse NNV congres ‘Fysica’ werd de uiteindelijke winnaar van de landelijke prijs bekend gemaakt. Voor zijn nominatie werd door de school een film gemaakt deze is te bekijken op Youtube.

Silvio Rademakers
Silvio Rademaker (46) is sinds 2014 natuurkundedocent op het Amadeus Lyceum. Hij geeft les aan havo en vwo. Naast het lesgeven is Silvio ook mentor en doet hij vele andere dingen. Hij zit in de werkgroep U-talent, een excellentieprogramma voor talenten in de natuurwetenschappen. Daarnaast adviseert hij leerlingen die meedoen aan de Shell Eco Marathon. Silvio heeft op zijn site natuurkundekijken.nl aansprekende en relevante filmpjes verzameld om zijn lessen te ondersteunen. Twee maandelijks schrijft Silvio een column ‘AanRademakertjes’ in de NVOX.

Silvio Rademakers van het Amadeus lyceum

Wat onze leerlingen over Silvio zeggen:
Silvio is een beetje gek, maar wel op een goede manier. Hij is erg enthousiast over zijn vak. Hij stopt pas met uitleggen als iedereen het snapt. Hij past zijn methode aan op de persoon en gebruikt niet 1 manier van lesgeven. Als je het snapt geeft hij (extra) moeilijkere opdrachten om je te motiveren. Voor degene die het niet snappen gaat hij soms in de pauze nog even door met uitleggen. Mijn cijfer voor natuurkunde is door hem hoger dan vorig jaar, ik vind natuurkunde een stuk leuker geworden!

Met voorbeelden uit het dagelijks leven snap ik het sneller. Ook is hij creatief met allerlei spullen. Zo neemt hij bijvoorbeeld ballonnen mee om statische elektriciteit uit te leggen maar ook, accu’s, flesjes, touwtje springen, emmers water en bliksem opwekkers. Niks is hem te gek.”

3 gedachten over “Natuurkundedocent Amadeus Lyceum genomineerd als ‘Beste natuurkundedocent van het jaar’”

 1. M.W. Stalpers

  Hey Silvio, mooie strijd … tussen jou en Sakia …. But the best wins !! 😉 🙂 Toch leuk dat je genomineerd bent !!! Moesten wel lachen toen we hoorden dat jij een van de tegenkandidaten was !!

  Groeten uit Soest
  Michael

  1. Silvio Rademaker

   Tsja Michael, als je ondersteund wordt door “The Stalper” dan kun je ook niet meer verliezen. Dus eigenlijk een oneerlijke strijd (hihi)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].