Wekelijkse weekendtips uittips met kids

Gooi jij dit weekend samen met je kids je haar los in de disco of mogen ze zelf lekker een avondje swingen? Heb je nog niet alle kleding ingeslagen voor de lente en de zomer? Er is nog een kans dit weekend! Of duik je liever rustig in de boeken met je kind? Kortom, weer genoeg diversiteit te vinden in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.

Je kunt natuurlijk ook in onze agenda verder speuren naar andere leuke activiteiten. Prettig weekend!

Disco

TIP 1: SWINGEN IN DE DISCO!
Op vrijdag 8 april staat alles bij De Schalm in de Meern in het teken van Disco! In de middag van 15.30 tot 16.30 is er disco voor de kinderen van 4 t/m 8 jaar. De kinderen mogen een uurtje los gaan op leuke muziek. Zingen, dansen en springen met vriendjes of natuurlijk met papa en mama. De entree is € 1.

Vanaf 19.30 barst het feest los voor de kinderen van 9 t/m 13 jaar tijdens de Teenage Vibe. Tot 22.30 kunnen de kids dansen in de Schalm. Het thema is: “Back to the Zoo”.
Er is begeleiding van volwassenen aanwezig en er wordt geen alcohol geschonken. Roken is uiteraard niet toegestaan. Je haalt je kind na afloop van het feest binnen weer op. De entree is 2,50 en een pasje is verplicht. Het pasje kun je bij de entree laten maken.

Weide Wereld - Teunisbloemlaan 48 in VleutenTIP 2: KINDERKLEDINGBEURS
Zaterdag 9 april start om 9.30 de kinderkledingbeurs in Buurtcentrum De Weide Wereld in Vleuterweide.
Tot 11.30 kun je hier snuffelen naar tweedehands kleding voor je kinderen. Grote en kleine maten, jongens- en meisjeskleding, het is allemaal aanwezig. Maar ook aanverwante artikelen zoals buggy’s, klein speelgoed, schoentjes, draagzakken en kinderwagens kun je er vinden.

BibliotheekTIP 3: BABY’S IN DE BIEB
Bibliotheek Parkwijk doet mee aan BoekStartbijeenkomsten. De bibliotheek beschikt over een apart gedeelte wat speciaal is ingericht voor de allerkleinsten. A.s. zaterdag 9 april van 13.00 tot 13.30 uur zal Helga Huisjes voorlezen uit een babyboekje. Daarna wordt er samen met kinderen en ouders gezongen.

De BoekStarthoeken beschikken over een collectie speciaal voor baby’s vanaf 3 maanden. Er zijn stoffen boekjes, hard kartonnen boekjes en cd’s met leuke liedjes. Alles wordt netjes onderhouden en gewassen. Je kunt ook samen met je kind gezellig een boekje lezen op de voorleesbank.

Alle ouders met een baby en dreumes tot 2 jaar kunnen in de bibliotheek een gratis BoekStartpakket ophalen. Dit pakket bestaat uit een gratis abonnement voor je baby en een BoekStartkoffertje. In dit koffertje zit een boekje, een cd met liedjes en voorleesinformatie. Je kunt er dan 3 weken thuis van genieten samen met je kind.
Kom gratis kijken hoe het werkt in Bibliotheek Parkwijk. Reserveren is wel noodzakelijk!

Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.