Opruimacties weesfietsen stations Terwijde en Leidsche Rijn

Het is weer zo ver! Haal uw fiets op tijd weg bij de stations van Terwijde en Leidsche Rijn. De Gemeente Utrecht houdt opruimacties van weesfietsen in onze wijk. Op 4 april krijgen weesfietsen en fietswrakken een blauw label. Fietsen met een label worden na 25 april weggehaald. Controleer je eigen fiets op een label. Haal op tijd het label of je fiets weg als je hem wilt houden!

De acties worden gehouden om stallingsruimte vrij te maken. Veel stallingen zijn druk bezet en op deze manier wordt ruimte gemaakt voor mensen die hun fiets wel gebruiken. Ook wil de gemeente voorkomen dat fietsers bij gebrek aan stallingsruimte hun fiets neerzetten op gevaarlijke of hinderlijke plekken.

Tijdens een opruimactie krijgen alle fietsen die in de openbare ruimte staan een blauw label. Dus ook fietsen die er goed uitzien en fietsen die tegen gevels van winkels en huizen staan! Als u uw fiets gewoon gebruikt, haal dan het label van uw fiets af. Uw fiets wordt dan niet verwijderd.

2015-10-25_politie_onderzoek_fietsdiefstallen_4

De gemeente verwijdert na enkele weken alle fietsen waaraan nog een label hangt. Ook fietswrakken, losse fietssloten aan fietsrekken e.d. worden verwijderd. Alles wordt afgevoerd naar het het Gemeentelijk Fietsendepot aan de Kanaalweg. Daar worden ze nog enkele weken bewaard. Hier kan de eigenaar zijn of haar fiets nog ophalen. Daarna verkoopt de gemeente de fietsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.