Leidsche Rijn Centrum bruist deze zomer!

Heb jij leuke ideeën voor een bruisend Leidsche Rijn Centrum? De gemeente zoekt naar een tijdelijke invulling voor een cultureel programma in Leidsche Rijn Centrum deze zomer. Het moet een voorproefje worden op de definitieve invulling van een cultuur trekker voor het centrum. Door middel van een prijsvraag kun je meedoen.

Vanaf 1 mei kunnen bewoners voorstellen indienen voor het organiseren van aanvullende culturele activiteiten in de periode van juli tot en met september 2016. Hierbij kun je denken aan het initiëren van een markt, muziek, theater of sport en spel. De activiteiten zullen plaatsvinden in de wijk en op het Berlijnplein.
Perron 9 Berlijnplein
Na de zomer zal de gemeente een cultureel programmeur aanstellen die een programma voor 2017 en 2018 gaat samenstellen in samenwerking met verschillende partijen. Daarnaast werkt de cultureel programmeur voorstellen uit voor een passende gebouwde voorziening. Eén van de gegadigde partijen hiervoor is Het Glazen Circus. Zij hebben een programma samengesteld waarin er één aantrekkelijke openbare ‘verblijfsruimte’ is met meerdere (tijdelijke) paviljoens. Deze kunnen door diverse partijen ingevuld worden met wisselende evenementen en horeca.

Leidsche Rijn Centrum Parade
Idee van Het Glazen Circus voor De Parade in Leidsche Rijn

City Hall
De gemeente Utrecht heeft in 2015 ook al een oproep gedaan aan cultureel ondernemers uit de wijk om met ideeën te komen voor een nieuw te bouwen culturele voorziening in Utrecht Leidsche Rijn.
Er zijn vijf reacties binnen gekomen bij de Gemeente, waarvan één een meer uitgewerkt voorstel, namelijk: de ontwikkeling van een ‘City Hall’.

De initiatiefnemer van dit concept is bioscoop Cinemec. Het idee van dit concept is een flexibel gebouw waar culturele programmering en evenementen kunnen plaatsvinden. De komende maanden zal dit plan door Cinemec verder uitgewerkt worden. Het moet aansluiten bij de andere initiatieven voor programmering.
In het najaar, na afsluiting van het activiteitenseizoen en als de uitwerking van City Hall binnen is, brengt de gemeente de eerste opbrengsten bij elkaar en gaat met de betrokken partners en wijkbewoners in gesprek over het vervolg.

4 gedachten over “Leidsche Rijn Centrum bruist deze zomer!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven