Meepraten over je woonomgeving? De gemeente vraagt je mening!

Op de website van de gemeente Vleuten-De Meern kun je deze maand aangeven welke kwaliteiten jij belangrijk vindt in je leef- en woonomgeving. Inwoners, organisaties en ondernemers in de wijk Vleuten-De Meern wordt om advies gevraagd. Wil je graag meepraten en jouw omgevingsvisie delen met de gemeente? Vul dan op de website van de gemeente de vragenlijst in.

Wat is een omgevingsvisie?
Een omgevingsvisie is een plan voor de leefomgeving en geeft inzicht in de ontwikkelingen die in een wijk op korte en langere termijn verwacht worden. Het is een document om met elkaar in gesprek te blijven. Het plan vormt de basis voor toekomstige plannen in een wijk en bepaalt dus de kwaliteit van je eigen woonomgeving.

Welke thema’s (onderwerpen)
Geef aan welke kwaliteiten jij belangrijk vindt in uw leef- en woonomgeving over 10 tot 25 jaar. Wat wil je verbeteren in je omgeving of juist laten zoals het is? Hiermee bepaal je zelf de inhoud van de gesprekken over de omgevingsvisie.

Planning en vervolgstappen
April:
Je kunt via de internetpagina thema’s aangeven welke onderwerpen jij belangrijk vindt om terug te zien in de omgevingsvisie.

Eind april t/m begin juni:
De gemeente gaat met je in gesprek in de wijk of via een online vragenlijst over de aangedragen onderwerpen voor de omgevingsvisie Vleuten-De Meern.

Juni:
Er wordt een verslag gemaakt van de opgehaalde informatie.

Eind juni:
Tijdens een wijkgesprek gaan bewoners met elkaar in gesprek over de opgehaalde informatie.

Juli/augustus:
De informatie, verzameld tijdens de interviews, online vragenlijst en de wijkgesprekken worden verwerkt in een conceptomgevingsvisie (voorlopig plan).

September/oktober:
Kwaliteitstoets conceptomgevingsvisie.

Najaar 2016:
Het college en de gemeenteraad stellen de omgevingsvisie vast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.