Wekelijkse weekend uittips met kids

Ervaar dit weekend met je kids hoe het is om in de huid van iemand anders te kruipen bij de expositie Adams & Eva’s of volg een workshop vogelverschrikker maken bij het openingsfeest van Hoeve Wielrevelt. Zijn jouw kids dol op de verhalen van Mees Kees? Mis dan de theatershow niet! Bouwt jouw zoon graag modeltreinbanen? Bezoek dan samen de jeugddag van Railclub Utrecht.
En anders kijk je gewoon even bij onze andere tips in de agenda.

expositie_adams-evas-devrijstaat_2016TIP 1: START EXPOSITIE ADAMS & EVA’S
Ga vanaf zaterdag 16 april met je gezin een kijkje nemen bij de nieuwste expositie van De Vrijstaat: Adams & Eva’s. De expositie loopt nog tot en met 19 juni en gaat over het thema ‘identiteit & gender’. Van 12:00 tot 17:00 uur kun je komen kijken naar een selectie van 70 frames uit de wereldberoemde serie Fotonotities van beeldend kunstenaar Hans Eijkelenboom in Het Gebouw. Hij maakte portretten van mensen op straat en laat zien in een prachtige serie foto’s hoe kleding onze identiteit bepaalt.
Naar een Vrijstaat-expositie kom je als bezoeker niet alleen kijken, je gaat er ook zelf aan de slag. In twee kledingateliers (één met jongens- en één met meisjeskleding) worden de kinderen uitgedaagd om met hun identiteit te spelen. Herken jij jezelf in de portrettenreeks? Behoor je wellicht tot meerdere groepen? En hoe zou je elkaar indelen? Hoe zou jij zijn als jongen? Hoe wil jij eruit zien als meisje? Het resultaat presenteren kinderen op de catwalk en wordt vastgelegd op de foto.

hoeve wielrevelt haarzuilensTIP 2: OPENINGSFEEST HOEVE WIELREVELT, HAARZUILENS
Zondag 17 april is Haarzuilens een publiekstrekker rijker. Die dag is de feestelijke opening van Hoeve Wielrevelt. Daar maken Hans en Marjos hun droom waar. Zij werken samen met diverse partners om op die manier duurzaam te ondernemen. Op deze kleinschalige boerderij kan iedereen nu genieten van een schitterend stukje landleven. Ze bieden een natuurbeleving op en rond de boerderij.
Kom kennis maken en beleef het ook op zondag 17 april van 11:00 tot 16:00 uur bij Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens. Bewonder de biggen en koeien, doe mee aan een workshop wolvilten, vogelverschrikker maken of dans mee op de muziek. Er zijn ook (h)eerlijke specialiteiten van hoeve Wielrevelt te koop.

moex_mees_keesTIP 3: DE MEES KEES SHOW 7+
Zijn jouw kinderen ook dol op de boeken van Mees Kees? Hebben ze ook de bioscoopfilm al gezien? Wat dacht je van een heuse interactieve voorstelling bij Podium Hoge Woerd.
De Mees Kees Show is een voorstelling met veel muziek, verhalen, raps, non-stop- PowerPoint en vooral: Mees Kees! Het is een interactieve voorstelling dus de kinderen mogen meezingen, husselen, raden, rappen en rijmen. De show duurt ongeveer vijftig minuten en is bedoeld voor leerlingen van groep 5 t/m 7.
Voor meer informatie over de voorstelling en een voorproefje van de show kun je kijken op de website van de Mirjam Oldenhave Express (MOEX).

railclub_utrechtTIP 4: JEUGDZONDAG BIJ RAILCLUB UTRECHT
Kom zondag 17 april van 13:00 tot 16:00 een kijkje nemen bij Railclub Utrecht. Ze houden zondag een jeugddag in hun clubruimte.
Railclub Utrecht is een vereniging van enthousiaste spoorliefhebbers met belangstelling voor zowel modelspoor als grootspoor. De vereniging werd opgericht in 1981, met als doel het stimuleren van de hobby in al zijn facetten.
Binnen de vereniging is de jeugdgroep zeer actief en komt deze regelmatig op zaterdagochtenden bij elkaar  om onder begeleiding aan een eigen Märklin modelspoorbaan te werken. Is uw kind ook idolaat van treinen? Tegen betaling kun je lid worden van de club. De clubruimte bevindt zich in een bedrijvencomplex op Lage Weide aan de Atoomweg 272 in Utrecht. Kijk voor meer informatie op de website van Railclub Utrecht.

Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.