30 April open dag op rioolwaterzuiveringsinstallatie Leidsche Rijn

Altijd al eens willen zien hoe het waterschap op de rioolwaterzuiveringsinstallatie het afvalwater schoonmaakt? Kom dan een kijkje nemen op zaterdag 30 april van 11.00 tot 16.00 uur bij de zuiveringsinstallatie Leidsche Rijn aan de Proostwetering 60 te 3543 AH Utrecht.

Rondleiding
WC doortrekken, wasje draaien, onder de douche…. Waar gaat dat al dat vieze water eigenlijk heen en hoe wordt het schoongemaakt? En wat mag er nu wel en niet het riool in? 
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden houdt regelmatig open dagen op de rioolwaterzuiveringen om de antwoorden op deze vragen te geven. Ervaren rondleiders laten zien hoe belangrijk het is dat ons afvalwater wordt schoongemaakt en vertellen wat daar allemaal bij komt kijken. Ook is er een film te zien over het werk van het waterschap. De rondleidingen zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is.

Rondleidingen op afspraak
Het waterschap verzorgt ook op afspraak rondleidingen voor groepen. Excursies zijn mogelijk op werkdagen tot 16.00 uur, voor groepen van 8 tot 20 personen. Ook schoolklassen zijn van harte welkom, vanaf groep 7. Meer informatie leest u op www.destichtserijnlanden.nl.

Rioolwaterzuiveringsinstallatie Leidsche Rijn

Week van Ons Water
De open dag maakt onderdeel uit van de Week van Ons Water. In heel Nederland zijn die week leuke wateractiviteiten te bezoeken. Kijk op www.weekvanonswater.nl voor meer informatie.

1 gedachte over “30 April open dag op rioolwaterzuiveringsinstallatie Leidsche Rijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].