Wekelijkse weekend uittips met kids

Dit weekend is er één vol met actie in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Start het weekend swingend met de kinderdisco in Vleuterweide. Volg op zaterdag een proefles zeilen op de Haarrijnse Plas of haal je skates weer te voorschijn voor een workshop skaten in het Maximapark. Sluit het weekend af met het hele gezin tijdens een leuke spelletjes middag in Vleuten. Kijk voor meer tips en uitjes in onze agenda.

YOLO Disco

TIP 1: YOLO KINDERDISCO VLEUTERWEIDE
Iedere laatste vrijdag van de maand is er disco voor kids van 8 t/m 12 jaar in buurtcentrum De Weide Wereld in Vleuterweide. Deze keer is het thema, hoe kan het ook anders, Koningsdisco! Van 19:00 tot 21:00 kan er vrolijk op los gedanst worden. De kosten zijn €2,50.

Zeilen Haarrijnse plas

TIP 2: ZEIL INTRODUCTIEDAG HAARRIJNSE PLAS
Zaterdag 23 april is het mogelijk voor kinderen om kennis te maken met zeilen op de Haarrijnse Plas. Zeilschool Vinkeveen organiseert deze dag om de jeugd te laten ervaren hoeveel plezier je kunt beleven op het water. Een instructeur van de zeilschool zal je vanaf een motorboot begeleiden. Je kunt als beginner varen met de Optimist. Deze boot is zeer geschikt voor beginners. Voor 20 euro kun je een actieve dag op het water verwachten. Inschrijven verloopt via de website van zeilschool Vinkeveen.

LintTIP 3: WORKSHOP SKEETR KIDS MAXIMAPARK
Hebben je kinderen ook zin om weer te gaan skaten met het mooie weer? Zaterdag 23 april kan je kind meedoen aan een workshop skaten op het Lint. Van 14.00 tot 15.00 krijgen de kinderen op een speelse manier handige tips om goed te leren skaten. Zo leren ze veilig vallen, remmen, balans houden en verbeteren van hun wendbaarheid. De groep bestaat uit maximaal 15 kinderen. De start is bij de bankjes bij het evenemententerrein vlakbij Anafora in het Maximapark. Meedoen kan in principe vanaf 8 jaar. Soms mogen ook jongere kinderen meedoen in overleg als je al echt goed kunnen skaten. De kosten zijn 10 euro per kind. Schrijf je kind vooraf wel eventjes in.

spel, Spelletjes, bordspelTIP 4: SPELLETJES SPELEN BIJ DOBBELIX
Op zondagmiddag kun je bij restaurant de Brouwerij in Vleuten meedoen aan spelletjesmiddag. Je bent met het hele gezin welkom om leuke bordspellen te spelen. Spellenvereniging Dobbelix wil (bord)spellen promoten en mensen uit Vleuten en Leidsche Rijn met elkaar in contact brengen. Vanaf 14:00 is iedereen welkom. In de buurt van De Brouwerij is genoeg ruimte om te parkeren. Kom je met de trein naar Vleuten Station, dan loop je er in tien minuten naartoe.

Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.