Wat is er in de regio te doen met Koningsdag?

Er wordt veel georganiseerd op Koningsdag in Leidsche Rijn en Vleuten- De Meern, maar nergens vind je een handig overzicht van de activiteiten. De redactie van Regio Leidsche Rijn heeft het in het kort voor je op een rijtje gezet. Wil je meer weten over een activiteit, klik dan door op de bijbehorende link.

De activiteiten voor Koningsdag 2016 op een rijtje:

VleuterweideGroot kinderfeest bij Centrum Vleuterweide op Koningsdag
Van 9:00 tot 13:00 verkopen meer dan 300 kinderen hun spullen op de kindermarkt. Er zijn diverse activiteiten voor kinderen. Op het Koningsdag Podium zal er door jonge talenten voor een feeststemming worden gezorgd. Lees meer informatie hier.

KoningsdagKinderplein Harmelen
Van 12.00 tot 15.00 is er bij de Nederlands Hervormde kerk en in de Kalverstraat in Harmelen een speciaal kinderplein ingericht. Er zijn diverse leuke activiteiten voor alle leeftijden. Klik voor meer informatie over de activiteiten hier.

Kindervrijmarkt Koningsdag in Veldhuizen
Het terrein bij Winkelcentrum De Veldhof wordt op Koningsdag weer gesierd met kleedjes vol spulletjes die de kinderen graag willen verkopen. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich opgeven voor een plekje. Wil je meer weten? Kijk dan hier.

VleutenKoningsdag in Vleuten
Zoals we van Oranje Stichting “Wilhelmina” Vleuten gewend zijn wordt het weer een groot spektakel in het centrum van Vleuten. Zo is er weer een gezellige kinderoptocht, leuke kraampjes, attracties en natuurlijk zijn er weer mooie optredens van diverse bands. Wil je weten wat er die dag te doen is in het gezellige centrum van Vleuten, lees dan verder.

Koningsdag ’t Zand
In ’t Zand wordt ook een leuk feest georganiseerd van 12:00 tot 18:00. Zelfs burgemeester Van Zanen komt op bezoek. Zou hij ook meedoen aan de ’t Zand’s got talent show? Lees hier het volledige programma.

VleutenKindervrijmarkt de Meern
Oranje Vereniging de Meern organiseerd een kindervrijmarkt aan de castellumlaan. Hier kun je zonder inschrijving je kleedje neerleggen. Verder organiseren ze diverse activiteiten in de Schalm en de Roef. Meer informatie over het volledige programma vind je hier. Aan het Ed Hoornikplein is er van 10:00 tot 12:00 ook een vrijmarkt net als in het winkelcentrum van Veldhuizen waar ook in de ochtend een vrijmarkt gehouden zal worden.

Vier Koningsdag in Winkelcentrum Terwijde
Van 8.00 – 14.00 uur is er een Oranjemarkt in Winkelcentrum Terwijde. Inschrijven voor een plekje op de vrijmarkt is noodzakelijk. Op het podium in het winkelcentrum zijn diverse demonstraties.

Haarzuilens
Ook in Haarzuilens is het dit jaar weer feest met Koningsdag. De vrijmarkt begint daar om 10:00 en is op en rond de Brink.

Koningsdag Vleuterweide

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].