Blog: Met kids naar de bioscoop in de vakantie

Eindelijk schoolvakantie!
Zijn jouw kinderen de laatste dagen voor een schoolvakantie ook altijd geprikkeld, huilerig of moe? Bij mijn kids is dat wel het geval. Pas na een paar dagen zijn ze losgekomen van het schoolritme en is er weer genoeg energie voor wat leuke uitstapjes. Maar wat kun je doen als het slecht weer is? Ik krijg zelf altijd zin om me op de bank te nestelen en een leuke film te kijken. Mijn kinderen pakken dit soort signalen snel op en voelen zodra het slecht weer is diezelfde drang. Of zoals mijn dochter zegt: “het is slecht weer mama, dus mogen we een film kijken.”

Naar de bioscoop met kids….?
Na een aantal bioscoopervaringen met kinderen heb ik een soort bezwaren lijstje opgebouwd om NIET naar de bioscoop te gaan:
-Het is een duur uitstapje en er zijn ook genoeg films van bijvoorbeeld Netflix te bekijken.
-Fietsend met kinderen naar de stad is nog nèt “een brug” te ver. Dus dat betekend wachten op de bus, slingeren door de bus en misselijk uitstappen bij aankomst.
-Je kind moet altijd plassen als je 5 minuten onderweg bent en nergens een wc in de buurt is.
-Om vanaf de bus in het centrum te komen moet je eerst het Centraal Station doorploegen. En je weet dat je na afloop ook weer naar huis moet.

Kinderfilms in Cinemec
Zelf ben ik onlangs voor het eerst naar de film geweest in de nieuwe megabioscoop in Leidsche Rijn. Er viel me toen op hoeveel kinderfilms er draaien in de vakantie. Een leuk uitje dus met de kids! Het eerste obstakel, slechte bereikbaarheid met kinderen, was hiermee in ieder geval opgelost. Ik ontdekte kort daarna via Facebook dat in de schoolvakanties kaartjes voor de film tot 13:00 maar 5 euro per persoon kosten. Dat maakt naar de bios gaan met het gezin toch een stuk aantrekkelijker.

Bijzondere bioscoop
LangerakMam heeft de vorige vakantie dus even deze bioscoop uitgetest. Mijn kinderen waren onder de indruk van dit mega grote gebouw. Voor hen was alléén al het wandelen door dit complex een indrukwekkende ervaring. Onze film draaide ook nog eens op de vierde verdieping, dus dat betekende een spectaculaire rit met de glazen lift. Joepie!
Het leuke van deze bioscoop is dat een medewerker persoonlijk een introductie geeft bij de film en de kinderen bij het verhaal betrekt. Het geluid staat niet mega hard en je kleintjes kunnen comfortabel zitten. Tijdens onze film was er een pauze en dat is toch wel erg prettig om even naar de wc te kunnen of om een lekker plakje cake te eten. Popcorn is er in deze bioscoop niet bij.

Actieprijs blijft!
LangerakMam heeft bij de bioscoop geïnformeerd of ook in de meivakantie deze actie nog geldt. Cinemec geeft aan dat deze actie in de vakantie voorlopig blijft! Ik kijk er alweer naar uit om de komende vakantie een filmpje te pakken met de kids, want het is nu voor ons een fluitje van een cent om naar de bioscoop te gaan. Welke uitjes doen jullie nog meer met slecht weer in Leidsche Rijn en  Vleuten – De Meern?

Groetjes LangerakMam.

2 gedachten over “Blog: Met kids naar de bioscoop in de vakantie”

    1. Hallo Marcel,
      Dank je voor de terugkoppeling. Dit leert mij dat ik kort van tevoren nogmaals moet checken of het nog klopt wat ik schrijf. Ik vind het vervelend dat ik nu iets heb beloofd wat niet klopt. Hopelijk heb je toch een leuk bezoek gehad. Groetjes LangerakMam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.