Gezocht: sociale handige vrijwilliger met groene vingers

In Vleuten – De Meern is een groep vrijwilligers actief die met elkaar diensten voor wijkbewoners organiseren. De vrijwilligers worden ondersteund door vrijwillige coördinatoren die op hun beurt worden bijgestaan door sociaal makelaars van Welzaam. Deze diensten zijn er voor wijkbewoners uit de wijk Vleuten – De Meern, die geen beroep kunnen doen op familie of bekenden en toch hulp en/of gezelschap nodig hebben o.a. de klussendienst die huis en tuinklussen oppakt.

Voor deze dienst worden vrijwilligers gezocht die kleine tuinklussen verrichten die de bewoner/hulp vrager zelf niet meer aankunnen en hiervoor niet terug kunnen vallen op familie/buren of mantelzorgers. Deze klussen vinden vaak in het voor- en najaar plaats. Momenteel moeten bewoners zo’n 5 weken wachten tot hun tuin gedaan kan worden en die wachttijd vindt Welzaam erg lang. Het zou fijn zijn als er meer bewoners zijn die zich in willen zetten voor buurtbewoners in de wijk.
Heeft u belangstelling om vrijwilliger/tuinklusser te worden bij Welzaam? Vindt u onderling contact en hulp in de wijk ook belangrijk, heeft u een goed sociaal hart en wilt u kwetsbare mensen een beetje helpen? Neem dan contact op met Welzaam Vleuten – De Meern, telefonisch bereikbaar via 030-6773131 elke werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur. Mailcontact kan ook via wo@welzaamutrecht.nl onder vermelding van vrijwilliger/tuinklusser.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.