Verdachten van geweld bij poging tot diefstal motorscooter gezocht

2 mei 2016 17:38  Redactie  1 reactie

Eigenaar motorscooter kreeg klappen nadat jongeren hem van zijn scooter proberen te beroven.

Op zaterdag 30 april om 21.10 uur staan een groep vrienden bij het “rokershok” naast het schoolplein van het Amadeus Lyceum op de hoek van de Burchtpromenade en de Burchtwal. Vlak daar in de buurt, op een naastgelegen voetbalveldje, was een ander groepje jongeren aanwezig. Op het moment dat het groepje bij het “rokershok” wil vertrekken wordt de eigenaar van de motorscooter aangesproken door twee jongens uit de “andere” groep en krijgt daarbij direct een harde klap in het gezicht en eisten de afgifte van de contactsleutel van de scooter. Omdat hij zijn sleutel niet direct afgeeft krijgt hij nog meer klappen, desondanks weet het slachtoffer de sleutels in zijn bezit te houden.

Ondertussen merkt de groep vrienden die bij het slachtoffer horen op wat er gaande is en keren terug waarna de twee verdachten weg rennen richting de busbaan. De achtergebleven jongeren uit de groep, waar de verdachten deel van uitmaakten, krijgen het vervolgens aan de stok met de vriendengroep van het slachtoffer waar vervolgens ook geweld bij komt kijken.

Gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van dit incident. Beide verdachten tussen de 18 en 20 jaar, waren lichtgetint, en hebben een normaal tot slank postuur en kort zwart haar. Eén van de verdachten droeg een lichtkleurige broek en donkere jas. De ander droeg een jas met capuchon.

Heeft u iets gezien wat met dit incident te maken kan hebben neemt u dan direct contact op met de recherche van het basisteam Utrecht-West via het nummer 0900-8844.

Klappen bij straatroof
Het “rokershok” nabij het Amadeus Lyceum

Klappen bij straatroof
Het “rokershok” nabij het Amadeus LyceumAdvertenties:


1 reactie


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website