Ontmoetingsplek voor ouders van ernstig meervoudig gehandicapte kinderen

Heb je een ernstig meervoudig gehandicapt kind (EMG) en wil je ervaringen en kennis uitwisselen met andere ouders? Kom dan 11 mei naar het EMG café Utrecht. Het EMG café Utrecht wil een ontmoetingsplek bieden aan (groot)ouders van ernstig meervoudig gehandicapte kinderen.

Natuurlijk weet iedereen wat er allemaal niet meer kan en wat er allemaal tegen zit, maar we moeten ook nog wel wat leuke dingen blijven doen. Wat is er in de buurt allemaal te doen? Denk dan aan: waar kan je makkelijk zwemmen met je kind, of spelen? Op welke plek kan je je kind nog wel verschonen, ook al is hij/zij groter en zwaarder aan het worden. Waar houdt het personeel rekening met je? Kortom: waar kan je leuk een dagje uit, met of juist zonder eventuele broers en zussen. Maar ook: wat is er niet te doen en zouden we wel willen doen?

Wanneer: Woensdag 11 mei van 20.00 tot 21.30 uur (inloop 19.30)
Waar: Blendut Utrecht, Ella Fitgeraldplein 185, 3543 EN Utrecht. Dit is in winkelcentrum Terwijde: makkelijk en gratis parkeren ook met een grote bus.
Kosten: Geen. Maar wel goede koffie en iets lekkers! En heel leuke mensen natuurlijk.
Mail: [email protected]

Aanmelden is niet verplicht, maar het is voor ons wel handig om te weten hoeveel mensen er ongeveer komen. Natuurlijk snappen we dat er altijd iets tussen kan komen. Als je je aanmeldt zetten we je ook meteen op de emaillijst zodat je als eerste op de hoogte bent van een eventuele volgende bijeenkomst.

Wie: Het EMG café Utrecht wil een ontmoetingsplek zijn voor en door ouders van ernstig meervoudig gehandicapte/ beperkte kinderen. Of bijzondere kinderen. Of intensieve zorgenkinderen. Hoe je onze kinderen ook wilt noemen. Een plek om even je verhaal kwijt te kunnen, ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. Maar misschien ook wel om in de toekomst samen de barricade op te gaan: de zorg verandert snel en EMG kinderen lijken vooralsnog een beetje buiten de boot te gaan vallen.. Een plek met goede koffie en chocola. Een plek voor en door ouders/grootouders. Waar je ook best even mag mopperen op de bizarre wereld waar je in terecht bent gekomen.

Het EMG café wordt mede mogelijk gemaakt door Zorgverslimming (www.zorgverslimming.nl) en U- onbeperkt (www.uonbeperkt.nl)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].