Programma zomercampus LIVE! bekend

Van 15 tot en met 19 augustus organiseert kinderkunstlocatie De Vrijstaat de zomercampus LIVE!. Voor creatieve kinderen en jongeren (8-16 jaar) is dit de perfecte plek om de zomervakantie af te sluiten. Tijdens de zomercampus LIVE! gaan jullie aan de slag met verschillende media (film, fotografie & geluid) en laten jullie je inspireren door de ontwikkelingen in het Leidsche Rijn Centrum.

Op ontdekking door het Leidsche Rijn Centrum
Gewapend met camera en opnameapparatuur gaan jullie op ontdekkingstocht in de onbewoonde en onontdekte gebieden van het Leidsche Rijn Centrum; jullie registreren wat jullie daar tegenkomen, bedenken wat jullie daar in de toekomst zouden willen zien of fantaseren hoe het er in het verleden geweest is. Feit of fictie, documentair of drama, fantasie of werkelijkheid, photoshoppen en sampelen, alles is toegestaan.

De Vrijstaat - LIVE

Drie inspirerende kunstenaars
Een week lang werken jullie intensief samen met drie kunstenaars. Jeroen Kriek, theatermaker en artistiek leider van The Young Ones (een culturele broedplaats voor jong talent) stort zich met jullie op het medium film. Paul Feld, schrijver en theaterregisseur (o.a. van de fabuleuze voorstellingen van De Vrijstaat) maakt samen met jullie scenario’s voor theatrale performances en geluidskunstwerken. Elsbeth Pijnappels, verbonden aan FotoDok in Utrecht, gaat met jullie aan de slag met fotografie. Of je nou houdt van werken voor of achter de camera, van tekst of beeld, van beeldende kunst of theater. Tijdens de campus kan iedereen aan de slag. Drie topkunstenaars gaan hun schat aan ervaring inzetten om samen met jullie een interactieve mobiele installatie en performance te maken; een stadssafari door het Leidsche Rijn Centrum.

Op stadssafari
Tijdens deze openbare presentatie gaan bezoekers op safari in het Leidsche Rijn Centrum en komen zij oog in oog met de oorspronkelijke bewoners van dit gebied: de op drift geraakte dieren. Zij hebben hun toevlucht gezocht tot het laatste beetje groen rondom De Vrijstaat en jullie vertellen hun verhalen. Radioreportages over (fictieve) gebeurtenissen in de buurt, een gedramatiseerde natuurdocumentaire, een pop-up performance van een rattengezin of een interview met een zwart schaap; allemaal mogelijke uitkomsten van deze inspirerende zomercampus.

Flyer De Vrijstaat - Zomercampus LIVE 2016
Klik voor vergroting

Live de lucht in, ook na de zomercampus!
Gedurende de week doen jullie dagelijks verslag van de ontwikkelingen op De Vrijstaat. Bloggen, vloggen of streamen, je mag van je laten horen! Ook in de weken na de zomercampus zullen jullie beeldende installaties steeds opnieuw opduiken: op en rond het Berlijnplein, op het Leidsche Rijn Festival (28 augustus), op het Uitfeest (3 en 4 september) en op de Showmen’s Fair. Dit laatste is een nieuw meerdaags festival van Mobile Arts, bekend van o.a. De Parade. Zomercampus LIVE! is onderdeel van het zomerprogramma van het Glazen Circus.

Ga jij deze zomer samen met De Vrijstaat het terrein van het Leidsche Rijn Centrum veroveren? Kijk op www.devrijstaat.nl voor meer informatie of meld je direct aan. Wees er snel bij, want er is plek voor max. 45 kinderen.

1 gedachte over “Programma zomercampus LIVE! bekend”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven