Romeinen in Castellum Hoge Woerd op 8 mei

4 mei 2016 14:19  Redactie  4 reacties

Op zondag 8 mei Hoge Woerd allerlei activiteiten in het kader van de landelijke Romeinenweek. Het Castellum staat van 12.00u tot 17.00u volledig in het teken van de Romeinen en hun gewoonten en gebruiken.

Bezoekers kunnen met een Romeinse reiswagen een ritje maken. Kinderen kunnen deze middag een Romeinse militaire training ondergaan. Daarnaast kun je verschillende Romeinse spellen spelen en de Loculus Archimedes-puzzel maken. Ook kun je om 14.00u een deel van een Romeinse veldtocht meelopen.

Hoogtepunt vormen de verschillende Romeinse kampementen op het binnenterrein van Castellum. Pax Romana, Fectio, Corbvlo, Gemina en een groep inheemse Friezen, Frisii, zullen de geschiedenis laten herleven. Beleef hoe het er in de Romeinse tijd aan toe ging: proef Romeinse gerechten, bekijk de vaardigheden van de Romeinse arbeiders en ontmoet de legionairs!

Bekijk het programma op www.museumhogewoerd.nl en www.castellumhogewoerd.nl

Landelijke Romeinenweek
Van zaterdag 30 april tot en met zondag 8 mei vindt het grootste landelijke Romeinen-evenement, de Romeinenweek plaats. Dit jaar staat het volledig in het teken van water. Ook het Museum Hoge Woerd organiseert deze week allerlei leuke activiteiten in het Castellum. Zondag 8 mei is de laatste afsluitende dag.

Museum Hoge Woerd
Museum Hoge Woerd is een gloednieuw archeologisch museum op 6 km afstand van de binnenstad van Utrecht. Het museum is onderdeel van Castellum Hoge Woerd, een eigentijdse herbouw van het Romeinse fort dat hier ooit stond.
Kroonjuweel van het Museum is het Romeinse schip dat in 2003 in Leidsche Rijn is opgegraven.
Podium Hoge Woerd maakt deel uit van Castellum Hoge Woerd, dat opende in september 2015. In het Castellum zijn vier hoofdfuncties samengebracht: Podium Hoge Woerd, een theater, Steede Hoge Woerd, een centrum voor Natuur- en Milieucommunicatie, Castellum Café, een zelfstandig café/restaurant en Museum Hoge Woerd, een erfgoed-expositie over 3000 jaar Leidsche Rijn.

Praktische informatie
Datum: 8 mei van 12.00u tot 17.00u
Museum Hoge Woerd te Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB, De Meern.
Telefoon: 030 286 00 84
E-mail: museum@castellumhogewoerd.nl
Website: www.museumhogewoerd.nl
Facebook: facebook.com/museumhogewoerdAdvertenties:


4 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website