Politie vlag

12-jarige jongen met geweld beroofd van fiets in Vleuterweide

Zaterdagavond 7 mei werd omstreeks 22.15 uur een twaalfjarige jongen door twee jongens mishandeld en van zijn fiets beroofd op het Burchtplein. De politie stelt een onderzoek in naar de betrokken verdachten.

Het 12-jarige slachtoffer was samen met zijn vriend aanwezig op het Burchtplein ter hoogte van het water en de restaurants. Zij werden daar zonder enige aanleiding aangesproken en lastig gevallen door de twee verdachten. De 12-jarige jongen kreeg meerdere klappen en een kopstoot. De verdachten gingen er na het geweld vandoor met de telefoon van het vriendje. Deze telefoon werd op de vlucht weggegooid. De slachtoffers zetten de achtervolging in op het winkelcentrum. Uiteindelijk kwamen de verdachten en de slachtoffers weer terug op het Burchtplein. Daar stond nog de fiets van het slachtoffer. De fiets werd gepakt door de verdachten en met deze fiets vluchtten zij in de richting van de busbaan.


Advertentie:

De verdachten hebben het volgende signalement:

1. Jongen, vermoedelijk Marokkaans, 14-15 jaar, half lang krullend haar, gekleed in een groen shirt met witte opdruk.

2. Jongen, vermoedelijk Marokkaans, 14-15 jaar, kort zwart haar, gekleed in een wit shirt.

De gestolen fiets waarop zij vluchtten was zwart van kleur.

De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over dit incident en de combinatie van de verdachten. Heeft u misschien wat gezien van deze beroving? Neemt u s.v.p. contact op met het basisteam Utrecht-West via 09008844.

18 reacties op “12-jarige jongen met geweld beroofd van fiets in Vleuterweide”

  1. Nee zou niet mogen uitmaken nee maar ik vind wel heel gek dat een kind van die leeftijd daar alleen fietst ieder ouder weet dat niet kan in deze maatschapij er lopen meer gekke rond dan er vast zitten . Maar hoop dat ze die idioten pakken hangen vast ergens camera.s

  2. Heel erg; maar dit was ook mijn eerste gedachte..!

   Ik hoop dat deze jongen dit op een goede manier kan verwerken, want dit zal ongetwijfeld een flinke impact hebben gemaakt 🙁

 1. Hmmmm….
  Eerst geweld bij een scooter (signalement weet ik niet meer) met twee verdachten die vanuit een groep komen. Dit was al bij het winkelcentrum.
  Nu een fiets die gestolen wordt door twee verdachten. Beide keren veel geweld.

  Als politie zal ik eens elke dag rond deze tijd daar gaan kijken. Al is het maar preventief.

 2. Buiten het feit dat zo’n jochie veel te laat nog in z’n uppie op pad was (wat ik als moeder onbegrijpelijk vind maar dat is geheel mijn mening) is het toch van de zotte dat hij van z’n fiets geslagen wordt? Hopelijk vinden ze de daders snel… dan kunnen ze na een klein taakstrafje weer verder met deze walgelijke praktijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.