Dag van Natuur en Cultuur viert lustrum Brede School Het Zand

Brede School Het Zand bestaat dit jaar 10 jaar en in die tijd hebben vele duizenden mensen hun voetsporen achtergelaten in en rondom het gebouw. De Dag van Natuur en Cultuur viert het lustrum op 25 mei met een programma vol optredens en activiteiten rondom het thema ‘Sporen in Het Zand’.

Tussen 12.30 en 15:00 uur is iedereen welkom om te genieten van optredens van onder andere de band Mooi Weer op Straat en het Orkest van de Brede School en koor De Zandzingers onder leiding van Jeroen Schippers.

Programma
De middag wordt feestelijk gevuld met theatrale optredens en workshops zoals zandsculpturen maken, wol vilten, een foto-expositie en nog veel meer.
Er zijn activiteiten voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten speelt Malou van Sluis de voorstelling We hebben er een geitje bij (2+), gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2016. Met Anton Klein bouwen de kinderen samen aan Takkenbouwsel, een kunstwerk van touw, textielgaren, woldraad en lint. Onder leiding van Heike Wähner wordt een kunstwerk voor de toekomst gemaakt.
Ook de Schaapskooi naast de Brede School is een bezoekje meer dan waard. De schaapsscheerder komt langs en er zijn viltworkshops en demonstraties wol spinnen. Op het gras rondom de school is volop ruimte om te picknicken en er zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar. Het hele programma is te vinden op www.cultuur19.nl.

Het programma duurt van 12.30 tot 15.00 en is gratis toegankelijk. Brede School Het Zand is gevestigd aan de Pauwoogvlinder 20, Utrecht. Meer informatie vind je op www.bredeschoolhetzand.nl en www.cultuur19.nl.

Brede School Koor en Orkest tijdens de Dag van Natuur en Cultuur
Brede School Koor en Orkest tijdens de Dag van Natuur en Cultuur. Foto Gemma Tijmensen

De Dag van Natuur en Cultuur19 wordt georganiseerd door Cultuur19, DOENJA Dienstverlening, Saartje Kinderopvang, Montessorischool Arcade, OBS Het Zand en Spelenderwijs Utrecht. Met medewerking van Steede Hoge Woerd/Utrecht Natuurlijk, Schaapskooi Park Groot Zandveld en Kinderparadijs Jansen & Jansen. Mede mogelijk gemaakt door bijdragen uit het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht en van Brede School Utrecht en door sponsoring van van Wijk uit Nieuwegein.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].