Romeinse Wachttoren De Meern nagebouwd in Opheusden!

Mocht je deze zomer op vakantie zijn in de omgeving van Opheusden en tijdens je fietstocht de Romeinse Wachttoren uit de Meern zien staan, dat kan dat kloppen! Nee je hebt geen heimwee naar huis en je haalt geen rare beelden in je hoofd. In Opheusden hebben ze de Romeinse Wachttoren uit de Meern nagebouwd. Zoek de verschillen! 

Henk Brienissen kreeg de inspiratie voor het bouwen van de toren in Opheusden na een fietstochtje in De Meern. De campingeigenaar van Camping De Linie, kwam het gebouw hier tegen en kreeg het idee het concept “te lenen” voor bij Fort de Spees in Opheusden. Twee jaar lang is er aan het gebouw gewerkt. En sinds 6 mei is de toren geopend voor publiek.

Bijzonder aan deze wachttoren is dat het dienst doet als informatiepunt voor toeristen en je kunt er koffie drinken in de koffieschenkerij die er in gevestigd is.  De toren is zo’n 8 a 9 meter hoog.

Romeinse wachttoren
De toren in de Meern
fort opheusden
De toren in Opheusden Foto: H. Brienissen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.