Wekelijkse weekend uittips met kids

Wat een heerlijk culinair weekend hebben we voor de boeg! Laat je kinderen proeven van heerlijke gerechten tijdens het eerste Food(Truck) Festival van Leidsche Rijn. Ook in Haarzuilens is het volop smullen tijdens het Italië evenement Smaak en Stijl bij Kasteel de Haar. Tijdens beide evenementen dus volop plezier voor ouders, maar ook voor de kids zijn er leuke activiteiten. Naast eten kun je zondag ook een genieten met het hele gezin van een natuurwandeling met gids door het Maximapark!

Food Truck Festival in het MaximaparkTIP 1: MAXIMAAL GENIETEN FOODTRUCK FESTIVAL
Het is eindelijk zo ver. Veel mensen hebben uitgekeken naar het culinaire Food(truck) Festival wat plaats gaat vinden in ons eigen Maximapark. Jong en oud kunnen hier genieten van het lekkerste eten. Laat je verassen door de diverse foodtrucks, mobiele cateraars en lokale ondernemers. Een leuke manier om je kinderen kennis te laten maken met diverse gerechten. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen en volledig kidsproof met allerlei leuke activiteiten van schminken tot springkussen. Aansluitend kun je ook nog even een bezoekje brengen aan de Bosspeeltuin of een leuke wandeling maken door het Maximapark. Ontmoet andere bewoners en kinderen uit de buurt. Je kunt het festival vinden bij het evenemententerrein in het Maximapark:
vrijdag 20 mei van 14:00 tot 22:00 uur
zaterdag 21 mei van 12:00 tot 23:00 uur
zondag 22 mei van 12:00 tot 21:00 uur
Meer informatie: www.maximaal-genieten.com

kasteel, De Haar, HaarzuilensTIP 2: ITALIË EVENEMENT STIJL EN SMAAK HAARZUILENS
Laat je kinderen kennis maken met de sfeer van Italië in Haarzuilens bij Kasteel de Haar. Het is altijd al leuk om een bezoek te brengen met je kids aan het kasteel en de tuinen, maar nu hangt er wel een heel bijzonder sfeertje. Van 20 tot 22 mei van 10:00 tot 18:00 zijn er diverse activiteiten die leuk zijn voor zowel jong als oud.
Altijd al je eigen pizza’s willen bakken? Elke dag vanaf 14:00 kunnen kinderen tijdens een workshop leren hoe ze in een paar stappen een heerlijke pizza kunnen maken. Ervaar hoe het is om te dineren als een echte familie uit Italië aan de lange familietafel en eet samen een heerlijke maaltijd. Bekijk de mogelijkheden voor een vakantie met je kinderen in Italië. Naast informatie en workshops is er volop vertier voor de kids te vinden. Laat ze ervaren hoe het is om in doorzichtige ballen over het water te “lopen” of laat ze los op de stormbaan om de nodige energie kwijt te raken. Kijk voor meer informatie op de website van het Italië-evenement. Tickets kosten 17,50 per persoon. In de voorverkoop kost een kaartje 12,50 euro. Het parkeergeld bedraagt vijf euro per auto.

2014-08-25_maximapark_japansetuinTIP 3: NATUURTOCHT MAXIMAPARK
Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) organiseert zondag 22 mei van 14:00 tot 16:00 een wandeling door het Maximapark. Er zijn gidsen aanwezig met veel kennis over het gebied, de geschiedenis en de inrichting van de natuur. Voor kinderen zijn er speciale ontdekkingstochten onder begeleiding van een gids mogelijk. Ervaar hoe leuk en spannend de natuur is. Welke planten en dieren zijn er te vinden? Kun je een eigen maaltijd bereiden met eetbare planten uit het park? Je kunt gratis deelnemen zonder je vooraf op te geven voor deze wandeling. Het enige wat je hoeft te doen is je op tijd melden aan de start bij restaurant Anafora in het Maximapark.

Uittips voor ouders en kids

GRATIS DE LEUKSTE TIPS ONTVANGEN

De Kids uittips voortaan automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan op Kids uittips nieuwsbrief en ontvang alle leuke tips uit de regio!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.