Dag van de Bouw beleven in Leidsche Rijn Centrum

Zaterdag 4 juni kun je van 10:00 tot 16:00 de bouw van Leidsche Rijn Centrum van dichtbij bekijken tijdens de Dag van de Bouw. Je krijgt hierdoor een unieke kans de bouwwerkzaamheden vanaf de andere kant van de bouwhekken te zien.

Nieuwsgierig geworden naar hoe ver ze zijn en wat er allemaal nog gaat gebeuren op de bouwplaats? En wanneer is het eigenlijk af? Lees verder voor het volledige programma van deze leerzame dag.


Advertentie:

Lees hier hoe het programma eruit zal zien:
3D-bril:
In het verkoopkantoor aan de Grauwaartsingel kun je met een 3D-bril zien hoe Leidsche Rijn Centrum er uit ziet als het helemaal klaar is. Je kunt er filmpjes en achtergrondinformatie vinden over de bouw en over de toekomst van het Centrum.

Leidsche Rijn Centrum - LogoGolfkarretjestour
Met een speciale ticket, die je kunt ophalen bij verkoopkantoor of bij het Berlijnplein aan de stationszijde, kun je een golfkarretjestour volgen door de garage van Leidsche Rijn Centrum.

Jumboblok
De aannemer, Dura Vermeer-Trebbe, vertelt je meer over de aanleg van de kelder. Naast de Jumbo Foodmarkt komen in dit gebouw een parkeergarage, appartementen, een activiteitencentrum en een fietsenstalling.

Kids
Ook voor kinderen is het leuk! Meedoen aan een kleurplaten-wedstrijd en samen met Terberg Totaal Installaties een auto van elektradraad mét werkende koplampen in elkaar knutselen.

Maquette
Aan de overkant ligt het verkoopkantoor van Leidsche Rijn Centrum (aan de Grauwaartsingel). Hier staat de maquette van het totale project, zijn er filmpjes over de bouw te zien en kun je lekker een kopje koffie halen of een kortingskaartje voor een overheerlijk ijsje.

Winkelcentrum Leidsche Rijn - bouwupdate 040216Berlijnplein
Op het platform dat is ingericht bij het Berlijnplein vindt je meer informatie over de Vleutense Baan. Deze weg zal in 2017 Leidsche Rijn verbinden met Utrecht Centrum. De baan is aangelegd door aannemer Van Wijk uit Nieuwegein en is 1,5 km lang en ligt aan de zuidkant van het spoor. De weg wordt in de toekomst gebruikt door zowel auto’s, bussen als fietsers. Vanaf het Berlijnplein heb je tevens een mooi uitzicht over het nieuwe centrum van Leidsche Rijn.

De organisatie vraagt aan geïnteresseerden om zo veel mogelijk met OV, de fiets of lopend te komen. Daarnaast moet je rekening houden met modder en beperkte toegang voor mindervaliden en kinderwagens. Dus trek je laarzen aan en kom kijken!

4 reacties op “Dag van de Bouw beleven in Leidsche Rijn Centrum”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.