Blog: LangerakMam waaghals of angsthaas?

Vonk!
Een show voor waaghalzen en angsthazen. Op uitnodiging mocht LangerakMam samen met LangerakZoon deze voorstelling van Het Nieuw Utrechts Toneel (NUT) bijwonen. Deze zomer draait de voorstelling meerdere keren op het binnenterrein van het Castellum Hoge Woerd en daarna nog op de Kinderparade. Mijn zoon en ik behoren duidelijk meer tot de categorie angsthaas dan waaghals. Ik zal verder niet in details treden hierover, maar ik ben zo eerlijk om dat hier toe te geven.

Mixed feelings
Vol verwachting en spanning keken we deze week dan ook uit naar deze familievoorstelling. Wat mij vooraf aansprak aan de show is de combinatie van voorstelling met een heerlijke BBQ in het vooruitzicht. Mijn zoon werd uiteraard aangetrokken door het feit dat Brandweerman Cor aanwezig zou zijn om fikkie te stoken. Kortom met verschillende angsten en verlangens zijn we de avond tegemoet getreden. Bij binnenkomst op het terrein viel meteen de enorme bouwstelling op waar het toneelstuk plaats zou vinden en de prachtig gedekte tafels bij de bbq trekken onze aandacht. Dat beloofde veel goeds en we hadden er gelijk zin in!
schuilplaats vonkvonk tafels
Eerste deel van de show
Na een korte veiligheidsinstructie mochten we de prachtig gemaakte schuilplaats van Thijs(12jr) en Lars(10jr) betreden. Twee broers die altijd alles samen doen en genieten van hun laatste zomer samen, voordat Thijs naar de middelbare school gaat. Ze leren er hoofdsteden uit hun hoofd, stoken fikkie en eten chips. De rust wordt echter verstoord door een indringer. En nog wel een meisje. Wat doet ze daar en hoe krijgen ze haar daar weer weg? Het verhaal gaat over angst voor het onbekende: verliefdheid en volwassen worden. Een verhaal wat zowel de volwassenen als de kinderen aanspreekt. Mijn zoon schatert er regelmatig met een dikke lach bovenuit.
vonk voorstelling

brand bij vonk
BBQ!
Na afloop van de show wordt iedereen uitgenodigd plaats te nemen aan de lang gedekte tafels. Hier wordt je voorzien van een heerlijk voorgerecht: gegrilde watermeloen. Het hoofdgerecht is een hamburger die jezelf met verschillende toppings kunt samenstellen. Favoriet bij de kinderen was de paprikachips als topping. Het eten aan de lange tafels met onbekenden nodigt uit tot leuke gesprekken. Voor de grote eters onder ons volgde er nog een heerlijk venkelworstje. De kinderen speelden tussendoor gezellig een potje voetbal op het grasveld. Aansluitend gooiden we nog een wens in het vuur, in de hoop dat deze natuurlijk uit komt.
bbq vonk

20160520_202833
Vlammend einde!
Toen was het tijd voor het slot van de avond. De interactieve brandweershow van Brandweerman Cor. De kinderen waren erg enthousiast en het verhaal van de brandweerman slaat aan. Op een ludieke wijze laat hij de gevaren van vuur zien en geeft hij tips over wat je juist wel en vooral niet moet doen met vuur. Dit laatste resulteerde in een spectaculaire steekvlam waar het hele publiek op veilige afstand naar mocht kijken. Om af te koelen van dit alles kreeg je tot slot nog een heerlijk ijsje toe.
20160520_205020_002
Wij vonden de voorstelling meer dan alleen een toneelstuk en een lekkere bbq, het was een echte belevenis! Als angsthazen zijn we meer dan goed de avond doorgekomen en het is echt een aanrader voor de hele familie. Een avond met een boodschap voor jong en oud. De voorstelling draait deze zomer nog diverse keren (tot en met 5 juni). Elke woensdag tot en met zondag op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd. De show is geschikt voor iedereen van 8 tot 88 jaar.

Groetjes LangerakMam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.