Brandweerman Cor speelt mee in de voorstelling Vonk! Een interview

Al jaren is hij een begrip binnen de Brandweer Utrecht en omstreken, Cor Kraaijenhagen, oftewel Brandweerman Cor. Hij is al sinds 2009 met pensioen, maar stilzitten is niks voor Cor. Hij heeft een eigen website, stripboek, schreef een boek en is de bedenker van S.o.s. Homelight, die hulpdiensten helpt sneller je adres te vinden in noodsituaties. Hij trekt al jaren lang met zijn brandpreventieshows door het hele land en is geliefd bij jong en oud. Het is duidelijk dat Brandweerman Cor, gedreven is de wereld veiliger te maken. Verklaard dat zijn rol in de nieuwste voorstelling Vonk! van Nieuw Utrechts Toneel(NUT)? Regio Leidsche Rijn wil daar meer van weten en vraagt het de brandweerman zelf.

brandweerman cor vonk
foto: Vera Lindeman
Je treed al jaren op met je brandpreventieshow, hoe is het om nu deel te nemen aan een voorstelling in het theater? En hoe ben je daar zo terecht gekomen?
“Ik ben gevraagd door de Veiligheids Regio Utrecht (VRU) en Podium Hoge Woerd om mee te spelen in het stuk. Dat is heel bijzonder, ik ben normaal gesproken gewend om alleen mijn preventiewerk te doen en nu sta ik in een voorstelling. Erg leuk!”

brandweerman Cor
foto: Vera Lindeman
Wat is jouw rol precies?
“In het stuk speel ik mee als brandwacht en daarnaast geef ik op een ludieke manier brandveiligheidsvoorlichting aan jong en oud. En….vlammen zullen niet ontbreken.”

De première is achter de rug. Hoe is het gegaan?
“Het ging heel goed en wat me vooral opviel was dat de kinderen onder de indruk waren van het geheel. Ze waren er stil van!”

Wat vind je het mooiste van het spelen in deze show van Vonk? Wat is jouw drijfveer?
‘Het mooiste vind ik de samenwerking met jonge en gedreven acteurs.
Mijn drijfveer is om op een nieuwe manier mijn, helaas nog steeds noodzakelijke, boodschap te vertellen.”

Wat is die boodschap die je hoopt over te brengen op het publiek?
“Het belangrijkste is dat ik jong en oud kan waarschuwen voor de ongelukken die er kunnen gebeuren door het verkeerd omgaan met vuur.”

vlammen slot vonk
foto: Vera Lindeman
Waarom moet iedereen VONK! gaan zien?
“VONK! is een bijzondere voorstelling vol spanning, humor en met een belangrijke boodschap. En niet te vergeten een vlammend slot.”

Wat kunnen we in de toekomst nog meer verwachten van Brandweerman Cor?
“Al ben ik aan het afbouwen, zolang ik het nog kan blijf ik dit prachtige werk doen.
Ik blijf mensen waarschuwen want écht, BRAND IS HET ERGSTE WAT JE KAN OVERKOMEN!”

Vonk! speelt nog tot en met 5 juni meerdere voorstellingen op het binnenterrein van het Castellum. Daar kun je Brandweerman Cor dus in actie zien! Er zijn nog kaarten beschikbaar, kijk hiervoor even op de website van Podium Hoge Woerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven