Veel belangstelling voor Sociaal Makel Conferentie

23 mei 2016 13:58  Redactie  Reageer

Op 17 mei organiseerden de vijf Utrechtse Sociaal Makel Organisaties DOENJA, Me’kaar, Vooruit, Welzaam en Wijk&co de conferentie ‘Hedendaags verbinden in de Utrechtse wijken: Sociaal makelen is net werken’. Veel mensen hadden zich aangemeldt waardoor de inschrijving eerder gesloten moest worden. Over de gehele dag waren er ruim 400 mensen aanwezig op de conferentie.

De conferentie werd georganiseerd voor professionals uit het sociaal domein, alliantiepartners, beleidsmakers, het maatschappelijk middenveld, kennisinstituten, de lokale politiek en bewoners die betrokken zijn bij het sociaal makelaarschap.

Febe Deug inspireerde het publiek als dagvoorzitter en plenair waren externe sprekers Marcel Spierts en Abkader Chrifi uitgenodigd. Tevens konden de deelnemers genieten van de grote S(ociaal) M(akelaars) show van STUT theater, waarin voor deze gelegenheid sociaal makelaar Jelle de Boer als acteur was toegevoegd aan het gezelschap.

In de middag en in de avond waren er deelsessies waar deelnemers rond verschillende thema’s bij elkaar kwamen. De deelsessies werden geleid door sociaal makelaars van alle SMO’s. Daarin zagen we interessante bijdragen van o.a. Social Impact Factory, Soda Producties, Stut Theater, Stichting Presentie, Audrey Breijman, Maarten Nypels, en Froukje Hajer.

Tijdens de conferentie werd er veel op social media gedeeld. De hashtag #030SMC stond uren lang in de top 3 meest gebruikte hashtags in Nederland. Wethouder Kees Diepeveen en Directeur Maatschappelijke Ontwikkeling Toke Tom waren aanwezig om de dag te openen en te sluiten. Er wordt door deelnemers terug gekeken op een geslaagde conferentie. Een paar van de meer dan 1000 tweets die gisteren over de conferentie zijn gedeeld op Twitter:

Gadiza Bouazani ‏@GadizaBouazani‬ : Dat was een geslaagde #030SMC met als topper de #SMShow van @StutTheater over de rol van sociaal makelaar. Complimenten voor de organisatie.

Anneke Krakers @annekekrakers‬ : De Utrechtse sociaal makel organisaties hebben zich vandaag krachtig op de kaart gezet! Groot compliment voor jullie. #030smc

Els Leicher ‏@ElsLeicher‬ : Conferentie over sociaal makelen #030SMC gisteren was zeer zinvol. Ik hoop dat het niet eenmalig is. Smaakt naar meer!

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website