Gezond Schoolplein in Vleuterweide

Sinds 13 mei is de wijk Vleuterweide een gezond schoolplein rijker. Op initiatief van de kinderen van de kinderraad en in samenwerkng met landschapsarchitect Aukje van Hoekel is het speelplein tot stand gekomen. Doordat de idee├źn vanuit de kinderen zelf zijn gekomen sluit het plein perfect aan bij de doelgroep.

Het is plein is omgedoopt tot een waar speelparadijs met een klauterbos, een moestuin, klimmogelijkheden, een doolhof en een buitenlokaal. De activiteiten op het plein nodigen uit tot ontdekken en spelen met elkaar. Het daagt de kinderen uit te bewegen. Niet alleen kinderen van de Jenaplanschool Zonnewereld en Openbare Basisschool Vleuterweide mogen spelen op het plein, maar alle kinderen uit de buurt zijn welkom.

Het Gezond Schoolplein is mede mogelijk gemaakt door steun vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Gemeente Utrecht. De realisatie is in handen van Jantje Beton, het IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad.

2 gedachten over “Gezond Schoolplein in Vleuterweide”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].