Stadsbelang Utrecht wil Nieuw Utrecht redden van faillissement

Op 30 mei heeft Stadsbelang Utrecht, samen met de fracties van PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren, wethouder Paulus Jansen gevraagd de incasso van de schulden van Sportvereniging Nieuw Utrecht te heroverwegen.

Sportvereniging Nieuw Utrecht heeft grote moeite met het voldoen van de maandelijkse termijnen voor de uitstaande schuld, waardoor een betalingsachterstand is ontstaan. De gemeente is daarom overgegaan tot incasso – het direct opeisen van de uitstaande schuld. Klinkt misschien logisch, maar is dat zeker niet. Waarom niet?

Omdat Nieuw Utrecht dan bijna zeker failliet gaat en dat is voor niemand een goede oplossing. De gemeente staat garant voor meer dan twee ton hypotheek, dat moet dan onmiddellijk betaald worden. En van de uitstaande grote schuld van Nieuw Utrecht ziet de gemeente dan helemaal niets terug. Bij een faillissement wordt immers eerst de bank afbetaald.

Sportvereniging Nieuw Utrecht laat een gat achter als ze verdwijnt. Nieuw Utrecht speelt een positieve maatschappelijke rol in wijken als Kanaleneiland, Transwijk en Overvecht. Voorbeeld zijn de Attractiedagen, een sport- en spelevenement voor 5000 kinderen uit de gemeente Utrecht, dat dit jaar al voor de vierde keer werd georganiseerd. Het verdwijnen van de vereniging zou een groot verlies zijn voor enthousiaste Utrechtse voetballers, met en zonder beperking.

Sportvereniging Nieuw Utrecht heeft sinds dit jaar een bijna geheel nieuw bestuur. Dit bestuur heeft aangegeven dat de vereniging de schuld kan aflossen, als de gemeente wil instemmen met een langere afbetalingstermijn.

Stadsbelang Utrecht heeft samen met de andere partijen gevraagd of wethouder Jansen de club een laatste kans wil geven om een deugdelijk huishoudboekje te voeren. Waarbij de gemeente geen extra financiële steun aan de club zal geven en na zes maanden een evaluatie plaatsvindt. Wordt Sportvereniging Nieuw Utrecht gered? De bal ligt bij wethouder Jansen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].