Programmering zomer bruisend Berlijnplein bekend

Er is weer meer bekend over de programmering van het culturele evenement op het Berlijnplein. De gemeente heeft eerder een prijsvraag uitgeschreven voor een invulling deze zomer op het plein van het nieuwe Leidsche Rijn Centrum. De jury heeft nu de winnaars bekend gemaakt. 

Er waren 19 inzendingen vanuit bewoners voor een cultureel programma deze zomer. Een jury heeft zich over de inzendingen gebogen en heeft daar 5 winnaars uit gekozen. Hiermee denkt de jury dat ze een veelzijdig evenement kunnen realiseren op het Berlijnplein. Alle vijf de ideeën hebben een heel andere aanpak en bereik volgens de jury. In totaal is er 25.000 beschikbaar om de vijf plannen uit te voeren.

Dit zijn de winnende ideeën:
-een mobiele brommerbioscoop op het dak van de A2
-een straattheaterfestival
-een 55+ festival
-lichtkunst
-een veganistische “potluck”: een amerikaans concept waarbij iedereen zelf iets te eten mee brengt

In juni zullen de evenementen van start gaan. De primeur is er op 17 juni voor de brommerbioscoop. Naast deze activiteiten is er nog meer georganiseerd op het plein. Door de organisatie voor amateurkunst ZIMIHC en Het Glazen Circus van de Vrijstaat is er een aparte programmering bedacht. Dit zal plaatsvinden voor bioscoop Cinemec.

3 gedachten over “Programmering zomer bruisend Berlijnplein bekend”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.